Стало відомо, що Російська Федерація практично вийшла з Женевської конвенції про захист цивільного населення під час міжнародних збройних конфліктів. В результаті цього ООН не зможе судити Росію за порушення прав цивільних осіб під час війни. Відповідний закон підписав голова російської держави Володимир Путін.

Володимир Путін

Слід зазначити, що на даний момент Російська Федерація не визнає статтю додаткового протоколу до Женевської конвенції про визнання юрисдикції спеціальної комісії Організації Об'єднаних Націй виконувати роль судового органу, який розбирає порушення.

Володимир Путін

Нагадаємо, що Олег Сенцов, відомий український режисер, який був звільнений з російського полону, розповів, що відбувається в аннексированном Криму і до чого призведуть дії влади РФ.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, в Гаазі почалися перші судові слухання Арбітражного трибуналу, сформованого згідно з додатком VII Конвенції ООН по морському праву по справі про порушення імунітету трьох українських військово-морських суден і 24 членів їх екіпажів.

Також портал Знай.ua писав, що Міжнародний суд ООН оголосив, що має юрисдикцію розглядати спір проти Росії відносно застосування і тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.