Як відомо, в Україні курс іноземних валют досить нестабільний, особливо американського долара. Щоправда, попри це український експерт та кандидат економічних наук Олександр Хмелевський зробив прогнози стосовно того, що чекати мешканцям країни вже незабаром, а точніше весною. І варто зауважити, проноз досить неочікуваний.

Про таке він розповів для видання Styler.

Відтак, за його словами, ще в цьому місця і протягом весни буде тривати зниження гривні стосовно долара і євро. Водночас, будуть відбуватися значні коливання валютного курсу.

Курс валют, фото Знай.ua
Курс валют, фото Знай.ua

"У лютому курс гривня / долар перетне позначку 25. Протягом березня - квітня він може досягти 26, а в травні навіть 27. Ослаблення гривні пов'язане з наростанням негативних тенденцій в економіці України, загостренням політичної ситуації та лібералізацією валютного ринку, яку проводить Нацбанк", - каже він.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.