Стало відомо, що директор з розслідувань катастроф в Іранській організації цивільної авіації Хасан Резаїфар заявив, що Тегеран не буде ділитися з Україною матеріалами по справі авіакатастрофи пасажирського літака МАУ. Дане рішення було прийнято через виявлений аудіозапис переговорів диспетчера з пілотом іранського літака. Про це повідомляє іранське агентство Mehr.

Авіакатастрофа літака МАУ

"Цей файл був серед матеріалів, наданих групі експертів, які розслідують катастрофу. (Публікація звукового файлу - ІФ) українською стороною говорить про те, що більше ми їм ніяких матеріалів передавати не будемо", - заявив директор.

Слід зазначити, що у неділю, 2 січня, в ефірі програми "ТСН. Тиждень" було оприлюднено аудіозапис переговорів диспетчерської аеропорту Тегерана і другого пілота іранської компанії "Асеман Ейрлайнз". Згідно з аудіозаписом, пілот іранського лайнера бачив пуск ракети та вибух.

Як повідомлялося, український літак Boeing 737-800, який мав виконати рейс за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них - 11 громадян України (9 членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, за 3 - Німеччини і Британії.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Літак МАУ

Нагадаємо, що СБУ дали доступ до інформації про розмови пілотів збитого літака МАУ в Ірані за 5 років.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям оприлюднили аудіозапис розмови пілота іранської авіакомпанії "Асеман Ейрлайнз" з диспетчером аеропорту в Тегерані.

Також "Знай.ua" писав, що в Ірані пасажирський літак авіакомпанії Iran Air при посадці викотився за межі злітно-посадкової смуги в аеропорту міста Керманшах.