Від іранської влади уряд України вимагає повного розслідування за фактом аварії борту МАУ Boeing-737, яка сталася під Тегераном.

Олексій Данилов, фото: Гал-інфо
Олексій Данилов, фото: Гал-інфо

Секретар РНБО України Олексій Данилов виступив з вимогою виплат Іраном компенсацій сім'ям загиблих в авіакатастрофі. Також Данилов зазначив, що українська столиця готова до максимально тісної співпраці з Тегераном у питанні щодо розслідування причин аварії. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Крах літака МАУ в Ірані, фото: Інформатор
Крах літака МАУ в Ірані, фото: Інформатор

Також Данилов додав, що Україна має всі необхідні технічні можливості для цього, в тому числі і для вивчення "чорних ящиків" збитого літака.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Сьогодні комісія з розслідування причин катастрофи продовжує роботу і працює в штатному режимі, ми на постійному зв'язку з нашими колегами, які знаходяться в Ірані. Позиція України залишається незмінною: ми наполягаємо на всебічному і повному розслідуванні всіх обставин катастрофи та виплати відповідних компенсацій сім'ям загиблих згідно з нормами міжнародного права", - заявив Секретар РНБО України Олексій Данилов.

Нагадаємо, Іран заявив, що Україна більше не отримає від них жодних відомостей про авіакатастрофу літака МАУ.

Як повідомляв Знай.uа аварія МАУ в Тегерані — Україна отримала запис, який розставить усі крапки над "і".

Знай.uа писав, іранський пілот бачив ракету, яка збила український літак МАУ: у мережу злили аудіозапис розмови з диспетчером.