У Китаї, у південно-західній провінції Хунань, на одній із ферм стався спалах "високопатогенного" пташиного грипу штаму H5N1. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зазначається, що на даній фермі перебувало 7850 курей і близько 4500 з них померли від пташиного грипу. Місцева влада, враховуючи ситуацію, дала наказ забити 17 828 птахів.

Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування, segodnya.ua
Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування, segodnya.ua

Варто звернути увагу, що цей спалах грипу H5N1 ще не відзначився зараженням людей.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування,  24tv.ua
Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування, 24tv.ua

Як зазначає Всесвітня організація охорони здоров’я, хоча інфікування людини і є можливим, відбувається воно украй рідко. Так, зараження від харчових продуктів можна уникнути за рахунок термічної обробки продуктів птахівництва.

Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування, iran
Пташиний грип: хвороба, симптоми, лікування, iran

При цьому потенційний прогноз щодо людей, уражених пташиним грипом зазвичай є невтішним: до 60% випадків захворювання виявляються летальними.

Нагадаємо, що українські "винахідники" вже продають "вакцину" від коронавіруса з Китаю: подробиці.

Як повідомляв портал "Знай.uа" у мережі з'явилися моторошні кадри того, що зараз відбувається в лікарнях ізольованого китайського міста Ухань.

Також "Знай.uа" писав, що у Франції зареєстрували перші два випадки зараження коронавірусом nCoV.