Віза до Європи суттєво здорожчала, скільки заплатять охочі перетнути кордон

Євросоюз вирішив збільшити вартість візового збору. Нововведення стосується громадян третіх країн і почало діяти з 2 лютого 2020 року. Як йдеться на сайті Європейської комісії, візовий збір у 60 євро, встановлений з 2006 року, вже не покриває витрати на опрацювання заявок та видачу віз. Тому він збільшується до 80 євро.

Українців це нововведення не торкнеться, адже безвізовий режим між Україною та Євросоюзом діє з 11 червня 2017 року.

Українка прийняла пологи на борту літака

Українська лікарка Олена Федченко прийняла пологи на борту літака Qatar Airways сполученням Доха – Бангкок.
Громадянка Тайланду приховала доношену вагітність перед співробітниками аеропорту та літака.

Юридично дитина, яка народжується на борту літака, може претендувати на три види громадянства: громадянство країни, якій належить літак; країни, над чиєю територією відбулися пологи та країни, де літак приземлився.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"Продавець псів" Брагар знову оскандалився, цього разу заявою про патріотичні фільми

"Слуга народу" Євген Брагар, який в один момент став знаменитим на всю Україну завдяки своїй пораді пенсіонерці продати собаку, щоб розплатитися за газ, на цьому не зупинився.

Нова заява нардепа від "слуги народу" Євгена Брагаря знову викликала хвилю обговорення і обурення. Цього разу скандальний нардеп заявив, що патріотичне кіно не варто фінансувати, оскільки це не окуповується.

У Жириновського заперечують зв'язок із Кивою, але нардеп вивалив усю правду

В мережу опублікували фото листування нардепа від ОПЗЖ Іллі Киви нібито з російським депутатом Володимиром Жириновським. У ЗМІ припустили, що контактом "Жирик Володимир Вольфович" є скандальний Жириновський, але виявилося, що це – жартівливий підпис друга Киви.

Про це заявив сам народний депутат на своїй Facebook-сторінці.

Шахраї добралися до українців у соцмережах, один клік обійдеться вам дуже дорого

Шахраї в соціальних мережах з допомогою фейкових сторінок з продажем товарів виманюють гроші у простих українців.

Так, користувач вибирає вподобану річ на сторінці продавця і відправляє за неї гроші на банківську карту в надії незабаром отримати оплачений товар, але цього не відбувається.

У листуванні продавець запевняє, що гроші від покупця так і не прийшли, а потім блокує і відправляє в бан клієнта