Шахраї в соціальних мережах з допомогою фейкових сторінок з продажем товарів виманюють гроші у простих українців.

Так, користувач вибирає вподобану річ на сторінці продавця і відправляє за неї гроші на банківську карту в надії незабаром отримати оплачений товар, але цього не відбувається.

У листуванні продавець запевняє, що гроші від покупця так і не прийшли, а потім блокує і відправляє в бан клієнта.

Про такі випадки повідомили на Facebook-сторінці "Київ Оперативний". Також у співтоваристві опублікували відео, в якому описується, як все відбувається в реальності.

Українців закликають не купувати товари у неперевірених продавців в інтернеті, щоб не попастися на вудку шахраїв і не залишитися з порожнім гаманцем.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Один із дуууууже популярних нині способів придбати собі будь що - Інтернет, в тому числі - соціальні мережі. Радимо дуже уважно обирати Інтернет-продавця, щоб не попастися на подібний гачок аферистів.

Geplaatst door Киев Оперативный op Maandag 3 februari 2020

У коментарях під відео користувачі соцмережі зазначили, що не варто купувати товари в неперевірених місцях, а номери телефонів повинні продаватися тільки за наявності паспорта.

Нагадаємо, що у Києві продавщиця одного з кафе стала жертвою спритного шахрая. Дії чоловіка потрапили на записи камер відеоспостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, шахраї без відома людини з банківської картки можуть списати велику суму нібито за надану послугу.

Також портал Знай.uа писав, що в мережі продають президента України Володимира Зеленського, оцінили в дві тисячі "зелених".