У відвертому інтерв'ю про жахливих умовах полону розповів колишній бранець Кремля Сергій Усатюк. Відомо, що хлопця звільнили 29 грудня під час останнього обміну. Сергій потрапив у полон ще в жовтні 2017 року.

Відомо, що хлопця доставили до так званого Горлівського "МГБ", де протягом декількох днів катували, після чого відвезли на територію заводу "Ізоляція", де почалися справжні тортури над кожним, хто там перебував. Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

"Там кімнати були, в яких нестерпно жити. Годували нас простроченими продуктами, які прострочені вже 1-3 роки. І все це ми їли. Я не знав навіть, що таке можливо їсти.", – поділився Сергій.

Також Сергій розповів, що на зоні їх було ізольовано.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"У нас було зварено паркан, і рабицею покрито верх. Щоб ми не спілкувалися з іншими зеками", – зазначив колишній полонений.

Сергій Усатюк, 24 канал
Сергій Усатюк, 24 канал

Також Сергій розповів про момент, коли вони дізналися, що потрапили до списків на обмін.

"Рано вранці нас всіх вивели, ми вже одяглися, зібрали речі, які потрібні нам. Більшість людей просто залишили речі хлопцям, які там продовжили сидіти. Тому що там забирають все: і продукти, і сигарети, зокрема, мило і верстати для бритви. Навіть останні труси – і ті забирають.", – згадує Усатюк.

"Просто приїжджає в масках одягнене управління і "шманає" все. У нас багато чого забирали з особистих речей. Навіть фотографії рідних могли забрати, або порвати на очах. У мене є документи, я їх вшив в сумку, коли мене міняли, і мені просто пощастило", – поділився жахливими спогадами експолонений.

Відомо, що Сергій Усатюк – хлопець з Дружківки, міста Донецької області. Як він сам розповів, до полону працював на заводі і в похоронному бюро, кілька разів хотів піти служити, але його не брали. Поки хлопець не отримав обіцяних виплат від уряду і не має грошей на життя. У Дружківці на нього чекає хвора мати.

Нагадаємо, на Донбасі молоду медсестричку з Харківщини наздогнала куля снайпера Путіна.

Як повідомляв Знай.uа путінські окупанти віроломно обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, ні дня спокою.

Знай.uа писав, "Чо зиришь, мудило? Я в 15-му укроп косив пучками": в мережі почали гадати, що буде після миру в Донбасі.