Круїзний лайнер Diamond Princess був заблокований біля порту Йокогама (Японія) через спалах коронавіруса 2019-nCoV. Відомо, що на борту знаходяться щонайменше 25 українців, членів команди. Про це повідомив чоловік, який знаходиться на судні, передає Радіо Свобода.

Корабель відправили на карантин на 14 днів. Крім того, за даними порталу Marine Traffic, зараз лайнер стоїть у морі.

ЗМІ попросили Міністерство закордонних справ України повідомити про стан здоров'я українців і заходів, які держава використовує для допомоги своїм громадянам. Однак поки що відповіді з відомства не було.

лайнер Diamond Princess в Японії, фото EPA
лайнер Diamond Princess в Японії, фото EPA

Варто уточнити, що на кораблі виявили не менше 10 випадків захворювання китайським коронавірусом. Всього на борту – 3711 тисячі чоловік.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Інфікованих пасажирів екстрено транспортували в госпіталь. Інших пасажирів і членів екіпажу Diamond Princess продовжують перевіряти на можливість зараження інфекцією.

лайнер Diamond Princess в Японії, фото AFP
лайнер Diamond Princess в Японії, фото AFP

Нагадаємо, пранкер на борту літака влаштував "спалах" коронавіруса.

Як повідомляв портал Знай.uа, у світі зафіксували перший випадок зараження коронавірусом дитини.

Також портал Знай.uа писав, що круїзний лайнер Costa Smeralda, на борту якого знаходиться 6 тисяч пасажирів, заблокований в італійському порту через коронавірус.