Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба у своєму Facebook заявив, що держава має втрутитися, якщо батьки зібралися дати дитині при народженні образливе або презирливе ім'я. Кулеба зазначив, що батьки мають право вибирати ім'я дитині, яке хочуть, і в українських законах немає ніяких обмежень з цього приводу. "Однак я наполягаю, що це має відбуватися в межах здорового глузду. І якщо батьки хочуть обрати для дитини образливе, зневажливе ім'я, держава повинна втрутитися", - каже Кулеба.

Він також зазначив, що в різних країнах світу це питання регулюється по-різному. Так, у деяких країнах вважають, що батьки повинні усвідомлювати, що ім'я може впливати на долю дитини. Тому уряди втручаються, якщо батьки обрали "дивне" ім'я своїй дитині не дають це зробити. "Адже іноді доходило до того, що для імені дитини обиралися знаки пунктуації або просто набір букв", - зазначив Кулеба, а також навів приклади, як у різних державах регулюється це делікатне питання.

ІМ’Я ДИТИНИ З огляду на те, що часом точаться дискусії навколо того, як батьки можуть називати свою дитину, хочу...

Geplaatst door Микола Кулеба op Woensdag 5 februari 2020

Нагадаємо, Кулеба заявив, що Україна відмовилася від митного союзу з ЄС.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Кулеба розповів, як почувають себе діти і водій автобуса після ДТП в Чабанах.

Також портал "Знай.ua" писав, що ДТП з Кулебою отримав несподівану розв'язку.