Міняти свій образ, перефарбовуючи волосся - одне з найулюбленіших жіночих занять. Часом нам здається, що змінивши зачіску або колір свого волосся, ми з легкістю подолаємо будь-які життєві неприємності.

як змивати барвник з волосся
Як змити фарбу з волосся https://volosyki.ru/

Але що робити, якщо новий колір на волоссі нам категорично не подобається? Якщо зусилля колориста нас не влаштовують, він не вгадав з палітрою або відображення в дзеркалі банально набридло? Просто так перефарбувати волосся в новий колір відразу не вийде, тому, розповідаємо, як змити фарбу з волосся швидко, ефективно і в домашніх умовах.

Від чого залежить колір волосся

Для початку трохи теорії. Вивчаємо матчастину, так би мовити. Колір волосся залежить від співвідношення природних пігментів - еумеланіна і феомеланина. Професіонали називають цю пропорцію рівнем глибини тону.

Щоб змінити колір волосся, потрібно всього лише впливати на пігменти, що містяться в волоссі, тобто, видалити натуральні пігменти і замінити їх косметичними. Якщо ж результат фарбування вас не влаштовує, потрібно надати волоссю такий стан, при якому в локоні домінує зовсім інший пігмент. Професіонали проводять декапіювання, а в просторіччі ми називаємо це змивкою.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Змивка дозволяє видалити з волосся косметичний пігмент, повернути волоссю початковий колір. Однак варто знати, що якщо з волосся видалити всі пігменти, вони стають «порожнистими» або пористими, тобто, сухими, ламкими, млявими. Дістати посічені кінчики після невдалого фарбування і подальшої змивки – звичайна річ. Але можна впливати на свою зачіску щадними і навіть корисними засобами, які виправлять ситуацію з фарбуванням і не зіпсують ваші пасма.

Чим змити фарбу для волосся?

Для роботи з косметичними пігментами в волоссі можна використовувати різні засоби. Хімічні і народні. Змити фарбу з волосся можна швидко і в домашніх умовах. Правда, більш стабільні результати ви отримаєте в косметичному салоні у досвідченого майстра, який допоможе підібрати правильні пропорції освітлювача і окислювача в залежності від інтенсивності вашого кольору волосся і бажаного результату. Різним може бути і час дії засобу на волосся.

Пам'ятайте, фарбоване волосся більш «ламке», тому не нехтуйте доглядаючою косметикою!

майстер швидко змиє фарбу
Змити фарбу з волосся зможе досвідчений майстер https://www.aquarelle.in.ua/

Найчастіше в салонах проводять процедуру змивання кольору волосся і відразу ж тонують локони, щоб відновити максимально природний вигляд і зберегти структуру пасм. Інакше красивий попелястий або пшеничний колір волосся отримати не вдасться. Це досить агресивна процедура, однак коли вона проводиться досвідченим майстром з точним дотриманням багатьох нюансів, результат негативного впливу на вашу зачіску - мінімальний. Спалити волосся косметичними засобами вдома - більш реально, особливо, якщо у вас недолік належного досвіду поводження з професійними освітлювачами і окислювачами. До того ж, дані високолужні речовини потім потрібно нейтралізувати спеціальним шампунем з високим рівнем рН, їх в звичайному магазині не купити.

Як використовувати американський шампунь

Існує один з ефективних способів виходу з темного відтінку в світлий - так звана американська змивка або шампунь. Для цього майстер бере в рівних частинах супру, шампунь глибокого очищення, 6% -ий окислювач і очищену воду. Даний засіб можна наносити на волосся кілька разів поспіль, при цьому, не пересушуючи волосся. Але, наостанок вам просто зобов'язані нанести на всю довжину пасм найпоживнішу і цілющу маску для волосся.

Якщо в перукарський салон ви йти не збираєтеся, а висвітлюючою пудрою ніколи не користувалися і не ризикнете експериментувати, можна вдатися до народних способів змивки фарбованого волосся вдома. Таке освітлення не відніме у вас багато часу або сил, але допоможе прибрати наслідки фарбування і повернути волоссю природний вигляд.

Якими народними засобами можна змити фарбу з волосся?

змити барвник з локонів
Змивати барвник з волосся легше, аніж ви думаєте https://labuda.blog/

Існує маса способів змити невдалий результат фарбування в домашніх умовах. Правда, не можна впевнено стверджувати, що якийсь спосіб найкращий або стабільно ефективний. Адже все залежить від концентрації косметичних пігментів в волоссі, стані самого локона, структури волосся тощо. Будьте готові до того, що відразу змити темний або чорний барвник з волосся не вийде, адже до складу таких фарб входить особливо стійкий червоний пігмент. Руде волосся також може світлішати поступово, після кількох змивів в домашніх умовах. А щоб зникла неприродна жовта фарба, яка іноді з'являється на освітленому волоссі, можна використовувати тонік - тимчасовий засіб, який легко змивається, якщо використовувати звичайний шампунь. Або скористатися пілінгом.

Для впливу на волосся можна підібрати масляні суміші, використовувати молочну кислоту або фруктову, а також луг, аспірин і навіть мед. Варто бути акуратними, перевіряти вплив речовини на невеликій ділянці голови, щоб не отримати опік або лупу.

Масла для змивки фарби з волосся

кокосове масло для змивання барвника
Кокосове масло домомагає висвітлити волосся https://www.edimdoma.ru/

Відмінним засобом змивки чорного кольору з волосся і темних відтінків є кокосове масло, за рахунок вмісту в ньому лауриновой кислоти та інших жирних кислот. Кокосове масло потрібно розтопити на водяній бані до рідкої, однорідної консистенції і рівномірно розподілити по всьому пофарбованому сухому волоссю. Пасма підібрати в пучок, замотати целофаном або одягнути шапочку для душу. Через скільки часу можна змивати кокосове масло з голови? Мінімум через 2,5-3 години, але можна протримати цей натуральний освітлювач на голові і всю ніч.

Якщо кокосового масла немає, можна використовувати інші жирні речовини - реп'яхову олію, оливкову, соняшникову, навіть вершкове масло та риб'ячий жир. Пам'ятайте, масло потрібно тримати на волоссі якомога довше, щоб воно встигло подіяти і видалити з пасм усі сліди чорної фарби.

Кисломолочні продукти для освітлення волосся

Кефір змиває фарбу з волосся
Змити фарбу з волосся за допомогою кефіру http://mignews.com.ua/

Молочна кислота, яка міститься в сметані і кефірі, також допоможе позбутися від слідів невдалого фарбування і скоріше повернутися до натурального кольору волосся. Потрібно тільки підібрати продукт з найбільшою жирністю. Крім того, такий засіб буде впливати на шкіру голови, як пілінг і допоможе повернути вашій зачісці здоровий блиск і доглянутий вигляд.

Можна використовувати для змивання фарби з волосся будь-який кисломолочний продукт без барвників і ароматизаторів, головне, щоб він був гранично жирним. Крім того, густу сметану зручніше розподіляти по всій довжині волосся, аніж намазувати голову рідким кефіром або ряжанкою. Темна фарба швидко зникне з ваших пасм, але якщо у вас чутлива шкіра, будьте гранично уважні.

Сік лимона і лимонна кислота для змивки в домашніх умовах

лимонний сік для змивки
Змити фарбу з пасма можна лимонним соком https://hothair.ru/

Незважаючи на рекомендації «досвідчених» подружок, чистою лимонною кислотою змивати фарбу з волосся не можна, так ви можете спалити волосся і отримати опік шкіри голови. Але на основі лимонного соку можна приготувати очищувальну суміш, яка ефективно освітлить ваше волосся. Кращий рецепт такої суміші складається з соку одного лимона середніх розмірів, одного яйця, двох столових ложок рослинного масла і двох чайних ложок меду. Всі інгредієнти змішайте до однорідної маси, нанесіть на волосся, оберніть поліетиленом. Тримати суміш на голові потрібно одну-дві години, а потім змити якісним шампунем. Після використання такої маски на волоссі можна побачити красивий русявий відтінок.

Як використовувати аспірин для змивки волосся вдома

Іноді після відвідування басейну з хлорованою водою волосся набуває зеленого відтінку. Позбутися від такого фарбування можна за допомогою таблеток аспірину або ацетилсаліцилової кислоти. Для цього потовчіть 10 таблеток ліків в порошок і розчиніть в 1 л теплої води. Отриманий розчин використовуйте для ополіскування фарбованого волосся і незабаром побачите свій натуральний відтінок на локонах.

Як вивести фарбу за допомогою меду

мед змиває барвник
Змити барвник можна медом https://foodandmood.com.ua/

Чорну і іншу темну фарбу можна вивести натуральним медом. Необхідну кількість речовини розтопіть до текучого стану, нанесіть на волосся і залиште на ніч. Як свідчать відгуки інших дівчат, мед не тільки видаляє барвник з волосся, але і надає локонам «живий» вигляд і легкий приємний аромат.

Як використовувати соду для зняття фарби з волосся

Якщо ви не схильні до сухості шкіри голови, можна змішати невелику кількість шампуню з содою, нанести на волосся і потримати буквально 5-10 хвилин. Як результат, невдале фарбування буде нейтралізовано, адже сода - потужний домашній освітлювач. Головне, після такого миття обов'язково використовуйте живильні бальзами для волосся і шкіри голови.

Для видалення старої фарби можна мити голову дігтярним милом, обполіскувати волосся розчином оцту, маскою з кориці, перекисом водню або навіть використовувати майонез. Хоча ефективність останнього продукту знаходиться під великим питанням.

Як змити з волосся фарбу від гофрованого паперу?

Змити райдужний барвник
Змити фарбу з волосся можливо, навіть якщо на вашій голові справжня райдуга https://novate.ru/

Якщо ви експериментували з яскравими фарбами і вирішили пофарбувати пасма гофрованим папером, а отриманий результат вам не сподобався, можна вимити голову миючим засобом для миття посуду. Звичайно, така фарба і сама дуже легко змивається буквально після 3-4 походів в душ. Але така сильнодіюча речовина, як рідина для миття посуду, дасть майже миттєвий результат. Однак волосся після такого впливу потрібно буде «підлікувати» поживними масками.

Як бачите, будь-яка ситуація з фарбуванням волосся може бути виправлена ​​відразу декількома способами. Як в салоні, так і вдома.