Григор'єв день відзначають саме в цей день кожен рік. В православ'ї шанують святого Григорія Богослова, якого також називали весноуказчиком або зимоуказчиком, так як за прикметами судили про те, якою буде ця весна або наступна зима. Також є традиція робити тільки добрі справи і говорити тільки хороші речі.

Григорія в юності віддали служити Богу. Він зміг досягти хороших успіхів у трудах і проповідях. Саме за рахунок його богословських праць його і назвали Богословом. Ще його вважали вселенським учителем, тому що він міг дуже точно пояснювати незрозумілі простим людям таємниці віри, проясняв багато для людей. Фрази його проповідей потім брали для пісень на свята. Ще Григорій був другом Василя Великого.

Свята 7 лютого, фото: Православный календарь
Свята 7 лютого, фото: Православный календарь

Чого не можна робити

У цей день заборонено плюватися, так як є народне повір'я, за яким, якщо ви оплюете себе, то потім всі ваші справи не будуть успішними. Також заборонено стригти дітей, яким 7 лютого виповнився один рік. Не кажіть нічого поганого, тому що все, що ви скажете, потім точно збудеться. Про всіх своїх добрих справах нікому не кажіть, це гріх. А також не розповідайте про успіхи рідних, щоб не наврочити.

Народні прикмети на 7 лютого

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Прикмети, прислів'я та повір'я

  • Сьогодні спостерігають за погодою. Яка вона до обіду, така буде у першій половині зими в наступному році. А ось вечірня погода розповідає про зиму з 20 січня.
  • Якщо випало багато снігу, то незабаром можна чекати весни.
  • Голосно щебечуть птахи – буде сильний мороз.
  • Кіт розвалився на батареї або в будь-якому іншому теплому місці – буде холод.
  • Висять довгі бурульки – потеплішає.
  • Вам у вікно постукала сорока – будуть хороші новини.
  • Якщо ви захворіли в цей день, то скоро видужаєте.
  • Якщо вас обплювували при розмові, то скоро почуєте про себе плітки.
  • Якщо ви розлили сьогодні молоко, це до радісної звістки.

Як повідомляв Знай.ua в Україні збираються впровадити електронні водійські права, про те, як це буде працювати розповів Мстислав Банік.

Також Знай.ua писав, жінки в нашій країні можуть керувати тільки в ЖЕКу.

Нагадаємо, українцям розповіли, скільки буде коштувати виклик швидкої допомоги.