Найманий убивця накробарона Пабло Ескобара Джон Хайро Веласкес помер у віці 57 років в лікарні колумбійської Боготи, де з грудня лікувався від раку шлунку.

Про це повідомляє ВВС із посиланням на колумбійських чиновників.

Веласкеса було госпіталізовано 31 грудня 2019 року. Смерть наступила вранці в четвер, 6 лютого, зло через злоякісну пухлину стравоходу, яка прогресувала.

Кіллер, відомий як Попай, хизувався вбивством 300 людей для Ексобара.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У документальному фільмі він описував сам себе так: "Я професійний убивця. Я вбивав за гроші і в ім'я безмежної поваги і любові до Пабло".

Веласкес здався владі 1992 року і провів 24 роки у в'язниці за звинуваченням у вбивстві, тероризмі і наркоторгівлі.

Хоча Веласкес зізнався у вбивстві 300 осіб і причетності до вбивств ще трьох тисяч, доказів вистачило лише на те, щоб засудити його за розстріл кандидата в президенти країни Луїса Карлоса Галана в 1989 році.

Після того, як Веласкес звільнили у 2014, він запустив канал на YouTube, де зібрав мільйонну аудиторію. Славу він отримав завдяки розповідям про своє злочинне життя.

Пабло Ескобар вважається одним з найжорстокіших злочинців XX століття. Він був убитий в 1993 році, коли намагався уникнути екстрадиції в США.

Нагадаємо, у Колумбії побачили привид Пабло Ескобара.