Епідемія грипу для українців справжній удар по бюджету. Навіть враховуючи вартість замовлення швидкої допомоги, все одно доведеться заплатити пристойну суму за стандартний набір ліків. Про це повідомляють Українські Новини.

Скільки українці витрачають на ліки

В ідеалі, при перших симптомах захворювання слід звертатися до сімейного лікаря, однак найчастіше люди вважають за краще відразу йти до аптеки. Більш поширеними покупками є протизастудні препарати, краплі в ніс, таблетки, сиропи або спреї.

Також на аптечних полицях є бюджетні варіанти будь-якого протизастудного препарату, вартість якого залежить не від складу, а від бренду. Якщо заздалегідь пошукати аналог, то можна добре зекономити.

Якщо брати до уваги середню вартість ліків і враховувати набір, то чек на "похворіти" для дорослого буде починатися від 300 гривень і вище.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Діти, залежно від віку, коштують трохи дорожче. За словами мами 3-х річної дитини Вікторії Бурки з Києва, в середньому на ліки витрачається від 300 до 1000 гривень.

"Якщо у дитини просто соплі і кашель, то в середньому десь близько 300-400 гривень тільки на це. Якщо ж температура — приплюсовуються жарознижуючі, наприклад Нурофен. А якщо все складно, тоді до лікаря і антибіотики. Такі ліки в середньому коштують від 200 і вище. Плюс всяке по дрібниці, ось і набігає", — поділилася жінка.

Скільки українці витрачають на ліки

Нагадаємо, що в Україні медичні установи можуть офіційно надавати платні послуги за деякі види лікування.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям повідомили, в скільки обійдеться виклик швидкої допомоги.

Також "Знай.ua" писав, що як відрізнити звичайний грип від смертельного коронавіруса з Китаю.