Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун дала поради про те, як правильно зберігати ліки в літній період. Відповідний пост з'явився в Facebook чиновниці.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Берегти від спеки і прямих сонячних променів варто не тільки себе, але й ліки. Адже високі температури можуть сильно впливати на їх якість, ефективність і сприяти їх швидкого псування. В деяких випадках це може бути вкрай небезпечно для здоров'я. Температура, при якій зазвичай рекомендується більшість ліків - не вище 25 градусів за Цельсієм. Місце, де ви тримаєте ліки, також повинно бути сухим і без прямого попадання сонячних променів", - зазначила в. о. міністра.

Супрун стверджує, що деякі ліки є більш чутливими до температури і вологості. Крім вакцин і гормональних препаратів, це можуть бути препарати, які містять медичний жири і масла або мазі на жировій основі.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Наприклад, інсулін (гормон, який використовують люди, які мають діабет 1-го типу) потрібно зберігати в холодильнику при температурі близько 2-8 градусів за Цельсієм. Особливо це стосується ще неначатых флаконів. Надмірне заморожування або нагрівання інсуліну дуже сильно впливає на його ефективність. Ще один приклад - нітрогліцерин. Ці ліки зазвичай радять приймати при серцевому нападі, щоб сприяти розширенню судин. Таблетки нітрогліцерину дуже чутливі до світла і високих температур, тому важливо їх зберігати в темному і прохолодному місці при температурі не вище 25 градусів за Цельсієм. Недотримання цих умов може впливати на ефективність ліків, що вкрай небезпечно", - пояснила Супрун.

Нагадаємо, Супрун попередила про смертельну хворобу.

Як повідомляв Знай. ua, Супрун залізла українцям в рот.

Також Знай. ua писав, що Супрун розповіла, про що забувають українці.