Як відомо, в Україні за останній тиждень приблизно 200 тисяч осіб захворіли на грип та ГРВІ. Лікар-дієтолог Наталія Самойленко в ефірі ранкового шоу розібрала, як правильно харчуватися і які напої краще вживати під час хвороби, щоб підтримати імунітет.

Наталією Самойленко

Бульйон

За словами Самойленка, бульйон дійсно корисно вживати під час хвороби. У ньому містяться багато амінокислоти, які відіграють важливу роль у побудові імунних клітин. До того ж, він легко засвоюється, дає сили й енергію.

Сніданок 1+1

Цибуля та часник

"Цибуля та часник - це супер продукти. У них багато фітонцидів – біологічно активних речовин, які володіють противірусним ефектом. У боротьбі з грипом вони дійсно ефективні. Їх можна як їсти, так і просто різати шматочками і ставити в кімнаті. Також у цей список слід додати корінь імбиру", - сказала експерт.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Малиновий чай

Самойленко розповіла, що малиновий чай теж допомагає організму одужати. Особливо, якщо заварювати чай із замороженою в холодильнику ягоди без цукру.

"Теплі напої дуже швидко засвоюються. А малина, крім того, містить багато вітаміну С і саліцилової кислоти - це природний аспірин. Малиновий чай має протизапальну і жарознижуючим ефектом, це вітаміни, що підсилюють імунну систему", - сказала лікар.

Крім малинового чаю можна також можна пити відвар шипшини, трав'яні чаї з липою і м'ятою.

Сніданок 1+1

Раціон

Так, за словами експерта, під час хвороби слід вживати лише легку їжу, насичену вітамінами і клітковиною. Така їжа стимулює засвоєння пребіотиків.

  • Сніданок - вуглеводи з великою кількістю клітковини (наприклад, гречка варена буряк).
  • Обід - суп або борщ, а також додати білок.
  • Вечеря - овочі в термообробці і варені яйця.

"А між усіма прийомами їжі ми п'ємо багато теплих напоїв - трав'яні чаї, малину або відвар шипшини. А дітям можна давати компот або узвар. Це також прискорить одужання", - зазначила дієтолог.

Сніданок 1+1

Також потрібно утриматися від вживання важкої і смаженої їжі.

Сніданок 1+1

Самойленко додала, що не потрібно займатися самолікуванням, а краще відразу звертатися до лікаря при перших симптомах захворювання.

Нагадаємо, що надмірна любов смачно поїсти може погано вплинути на розумові здібності.

Як повідомляв портал "Знай.ua" українцям розповіли про три головних принципи, без яких неможливо схуднути.

Також "Знай.ua" писав, як прибрати жир на животі.