Модні серед знаменитостей низьковуглеводні дієти підвищують ризик розвитку аритмії.

Команда вчених з університету Сунь Ятсена, спираючись на своє дослідження, заявляють, що нестача вуглеводів призводить до нерегулярного серцебиття, пише Daily Mail.

В рамках дослідження експерти проаналізували медичні записи 14 000 чоловік за 20 років.

Харчова піраміда кетодиеты

Це перша і найбільша робота по оцінці взаємозв'язку між споживанням вуглеводів і миготливою аритмією — найпоширенішим порушенням серцевого ритму.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

З майже 14 000 осіб, у яких не було миготливої аритмії на момент зарахування до дослідження, вчені виявили майже 1900 осіб, яким згодом був поставлений діагноз протягом 22 років спостереження.

Учасники дослідження заповнили анкети та повідомили про можливе щоденне споживання 66 різних продуктів харчування в опитувальних листах.

Дослідники використовували цю інформацію разом з Гарвардської базою даних поживних речовин для оцінки добового споживання вуглеводів кожним учасником і частки щоденних калорій, що надходять з вуглеводів.

Як працює кетодиета

В середньому вуглеводи становили близько половини споживаних калорій. Керівництво по харчуванню для американців рекомендує, щоб вуглеводи становили від 45 до 65 % від загального добового споживання калорій.

Потім дослідники розділили учасників на три групи, що представляють низький, помірний і високе споживання вуглеводів, відображаючи раціон, в якому вуглеводи становили менше 44,8 % добових калорій, від 44,8 % до 52,4 % калорій, і понад 52,4% калорій, відповідно.

Учасники, які повідомили про низьке споживання вуглеводів, частіше страждали від миготливої аритмії. Ймовірність розвитку у них розладу була на 18 % вище, ніж у людей з помірним споживанням вуглеводів і на 16% вище, ніж у людей з високим споживанням вуглеводів.

Існує кілька можливих пояснень того, чому обмеження вуглеводів може привести до нерегулярного серцебиття.

По-перше, люди, які дотримуються кетодиєти або низьковуглеводного раціону харчування, як правило, споживають менше овочів, фруктів та зерна — продуктів, які знижують запалення.

Інше можливе пояснення полягає в тому, що вживання більшої кількості білка і жиру може привести до окислювального стресу, який також пов'язаний з миготливою аритмією.

Дивіться також: Кетодиета. Вся суть за 2 хвилини.

Нагадаємо, яка дієта підходить саме вам.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав про три види кетодиеты для новачків