Відомо, що в Україні зросли ціни на комуналку, особливо на холодну воду, тарифи на яку збільшилися на 6-20%, в залежності від регіону. Про це повідомляє "Сьогодні".

Тарифи на воду знову виросли

Так, ціна на воду різних містах країни відрізняється в рази. Експерти ринку комунальних послуг вважають, що головною причиною подорожчання є різні умови підготовки води та доставки її до споживача, "в кран".

Найбільше зростання в грошах – на 6,92 грн/куб. м – опинився в Кропивницького, куди, за роз'ясненням керівництва місцевого водоканалу, воду доставляють з відстані 120 км. Самий незначний ріст тарифів у Києві, який стоїть на Дніпрі, – всього 2,17 грн/куб. м.

Також зростання ціни залежить від числа споживачів: чим їх більше, тим в грошах менше підвищення тарифу. Зазначається, що населення Києва становить 3 мільйони чоловік, в той час, як у Кропивницького – 235 тисячі чоловік (у 13 разів менше).

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Тарифи на воду, Сьогодні

Тарифи на холодну воду затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. Однак стверджує не усім водоканалам, а лише великим, іншим розцінки встановлюють місцеві органи влади.

Нагадаємо, що пенсіонерам показали, як дізнатися справжню суму виплати, застосувавши формулу.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український адвокат розповів, скільки українці будуть платити податок за власне житло вже у 2020 році.

Також "Знай.ua" писав, що з січня українці зіткнулися ще з однією статтею витрат серед своїх комунальних платежів - тепер треба сплачувати ще і транспорт газу.