Слідчі ДБР повідомили про підозру директору одного з підприємств Волинської області, який умисно завищував обсяги виконаних робіт та використаних матеріалів під час будівництва 3 казарм для військових. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Будівництво казарм, ДБР

"Досудовим розслідуванням встановлено, що директор підприємства, яке виконувало будівельні роботи на замовлення Західного територіально квартирно-експлуатаційного управління, вносив недостовірні відомості до актів приймання виконаних будівельних робіт та заволодів бюджетними коштами в особливо великих розмірах на загальну суму в понад понад 6,2 мільйони гривень. Підрядник умисно завищував обсяги виконаних робіт та використаних матеріалів під час зведення трьох будівель казарм поліпшеного планування, призначених для потреб військовослужбовців ЗСУ у Волинській області", - повідомили в ГБР.

Також правоохоронці зазначили, що будували на військових об'єктах з порушеннями. Зокрема, замість щебеню підрядник використовував шлакові відходи, зменшував товщину фундаменту та стяжок, не проводив гідроізоляцію конструкцій.

Будівництво казарм, ДБР

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

На даний момент слідство перевіряє, чи не причетні до розкрадання самі військовослужбовці ЗСУ.

У разі доведення провини, підозрюваному загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що колишній народний депутат України Тетяна Чорновіл вчинила проникнення на територію Державного бюро розслідувань.

Як повідомляв портал "Знай.ua", слідчі Державного бюро розслідувань затримали чиновника Секретаріату Кабміну за вимагання мільйонної хабара.

Також "Знай.ua" писав, що Софія Федина публічно звернулася до президента Володимира Зеленського через оголошеної їй підозри від ГБР.