В понеділок, 10 лютого, в Україні почнуться передвесняні перебудовчі атмосферні процеси. На сайті Гідрометцентру попереджають про небезпеку лавин у горах, тому відпочиваючим варто бути обачнішими. У Карпатах - значні опади.

Як прогнозують синоптики Гідрометцентру, 10 лютого вночі у західних, північних та Вінницькій областях, вдень в Україні пориви вітру 15-20 м/с, в Карпатах значний мокрий сніг, хуртовини ( I рівень небезпечності, жовтий), у західних областях сильний вітер 25-30 м/с, на високогір'ї Карпат 35-40 м/с ( II рівень небезпечності, помаранчевий).

Погода, фото freepik
Погода, фото freepik

За прогнозом синоптиків, разом із штормовим південно-західним вітром прийде потепління, вночі вже слабенький "мінус", а вдень у Києві до +5 градусів. Опади: вранці сухо, вдень збільшення хмарності та вологості, ввечері у столиці дощ та мокрий сніг.

Погода, фото скріншот з сайту Гідрометцентру

Популярні новини зараз
Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло "Вони для мене - сцикуни": прикордонник, так ненавидить "ухилянтів", що купив собі квартиру та будинок Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці
Показати ще

"10 лютого у високогір'ї Закарпатської області, у горах Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей очікується значна сніголавинна небезпека (3 рiвень)", - попереджають синоптики.

11 лютого у горах Львівської області зберігатиметься значна сніголавинна небезпека (3 рiвень).

Нагадаємо, зима візьме Київ у морозний полон 8 лютого, не забудьте шапки та рукавиці.

Як повідомляв Знай.ua, погода на 8 лютого змусить носи українців почервоніти.

Також портал Знай.ua писав, у березні українці зможуть вдосталь відпочити, так як крім звичайних вихідних буде ще один додатковий. Так вийшло дуже просто і навіть банальної причини.