Українська влада вирішила через лютий спалах китайського коронавіруса евакуювати своїх громадян з епіцентру поширення — провінції Хубей.

Про це стало відомо завдяки повідомленням представників посольства України в Китайській Народній Республіці.

Коронавірус з Китаю, фото: Reuters
Коронавірус з Китаю, фото: Reuters

За інформацією дипломатів, у зв'язку зі стрімким розповсюдженням по території провінції Хубей коронавіруса 2019-nCoV уряд вирішив евакуювати громадян України. З цією метою 11 лютого за українцями в китайський Ухань відправиться спеціальний чартерний рейс.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Громадян України, яких включили до списку на евакуацію, просять приготувати паспорти, документи, що дають право на перебування на території Китаю, а також документи дітей. Також українців просять залишатися на постійному зв'язку, бути готовими до можливого нічного переміщення, чекати на дзвінки посольства і повідомлення у групі "Embassy - EVACUATION" в мобільному додатку Wechat.

Варто нагадати нашим читачам, що з такими подіями Україна стикається вже не вперше. Ще в 2015 році, українців за рахунок державних грошей евакуювали з потерпілого від землетрусу Непалу. Тоді цим процесом керував в.о голови ДСНС Зорян Шкіряк.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ані води попити, ані в туалет сходити - китайська медсестра розповіла про роботу у "коронавірусній" лікарні.

Як повідомляв Знай.uа Китай створив роботів для боротьби з коронавірусом, фото.

Знай.uа писав, Sony PS5 і Xbox Series X можуть уявити пізніше через спалах коронавіруса.