У мережі показали, як виглядає під мікроскопом коронавірус 2019-nCoV, що вбив у Китаї понад 170 людей. Про це повідомляється на сайті Центру по контролю і профілактиці захворювань (CDC) в Атланті, США.

За словами експертів, новий коронавірус не настільки небезпечний, як гострий респіраторний синдром 2002 року (SARS), через який загинуло близько 800 людей, або респіраторний синдром на Близькому Сході (MERS), в результаті якого з 2012 року загинуло понад 700 людей.

коронавірус 2019-nCoV під мікроскопом
коронавірус 2019-nCoV під мікроскопом

Повна клінічна картина щодо 2019-nCoV все ще не до кінця зрозуміла. Відомо тільки, що китайський коронавірус походить від кажанів. При цьому ризик для людей залежить від впливу. У деяких буде підвищений ризик зараження, наприклад, у медичних працівників, які доглядають за пацієнтами.

Коронавірус з Китаю, фото financoff
Коронавірус з Китаю, фото financoff

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Наголошується, що американці вже вирощують вірус у клітинній культурі для подальших досліджень.

Нагадаємо, українцям назвали головні методи боротьби з коронавірусом з Китаю.

Як повідомляв портал Знай.uа, шість тисяч пасажирів лайнера не можуть вийти на суходіл через коронавірус.

Також портал Знай.uа писав, що Чемпіонат світу з легкої атлетики перенесли через епідемію коронавіруса.