Міжнародний день жінок і дівчаток в науці

Цей день відзначають щороку з 2016-го, бо так вирішила ООН. Все почалося з прийняття резолюції в грудні 2013 року. В ній був визнаний повний доступ жінок в будь-якому віці до досягнень техніки і науки. Таким чином був показаний задаток гендерної рівноправності в науці. А в 2015 році Генасамблея проголосила цей день на 11 лютого. На самомделе це дуже важливий етап і один з кроків, щоб реалізувати план розвитку товариства. Закінчується план 2030-м роком. Держав членів уряду, інші організації та окремих особистостей ООН закликає сприяти святкування цього дня і забезпечувати рівноправність. Крім того, слід заохочувати жінок в їх прагненнях і долучатися до науки з раннього віку.

Всесвітній день хворого

Це не зовсім свято, а соціальний захід, щоб підтримати людей, які хворіють. Його заснували в 1992 році, а ініціатором став сам Папа Римський Іоанн Павло II. Зробив він це, щоб суспільство та організації зрозуміли, що потрібно забезпечувати кращий догляд для хворих, а також полегшити їх страждання. Насправді католики давно відзначають в цей день хворого, так як день пов'язаний з давніми подіями, коли в місті Лурд явилася Богоматір і зцілила хворих. До цього дня приурочені різні заходи, які присвячують профілактики хвороб та їх лікування. Але також розповідають про здоровий спосіб життя.

Свята 11 лютого, фото: Пикабу
Свята 11 лютого, фото: Пикабу

День заснування держави в Японії

Це вихідний день у Японії, який завжди відзначають 11 лютого. Існує Книга історії Японії. У ній зазначено, що цей день – це момент, коли на престол зійшов перший імператор Дзімма. А за Григоріанським календарем – це 11 лютого 660 р. Офіційно національним святом він став у 1966 році.

Свята 11 лютого, фото: Википедия
Свята 11 лютого, фото: Википедия

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

Православні свята:

  • Перенесення мощів священномученика Ігнатія Богоносця.
    Святителя Лаврентія, затворника Печерського, єпископа Туровського.
  • Собор Комі святих.
  • Собор Екатеринбургских святих.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua Польща вирішила змінити міграційну політику. Українці можуть збирати валізи і їхати геть.

Також Знай.ua писав, аферисти придумали новий спосіб обманювати людей, будьте обережніше біля банкомату.

Нагадаємо, отримувачів субсидій ще раз перевірять на те, заслуговують вони пільги чи ні.