Вісім годин на день або 40 годин на тиждень. Саме такий порядок встановлено в усьому світі з кінця XIX століття, коли 8 годин прийшли на зміну 12-ти, а то і 15-годинного робочого дня.

Тим не менш сьогодні робочі години розтягуються іноді навіть довше, адже велика кількість месенджерів дозволяє весь час залишатися на зв'язку. Це стирає межу між особистим життям і роботою. В результаті - багато людей страждають від "вигорання".

Про це стало відомо завдяки новій роботі на YouTube-каналі VoxUkraine: "4-денний робочий тиждень. Чи можливий він в Україні?".

Для того, щоб запобігти це, деякі компанії переходять на 4-денний робочий тиждень з тим же 8-годинним робочим днем, адже, за їхніми підрахунками, така модель не тільки покращує баланс між особистим життям працівників роботою, а також збільшує результативність.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Польща кардинально змінює міграційну політику, заробітчанам час збирати валізи.

Як повідомляв Знай.uа "Не дам нікому жодної копійки" - пост заробітчанина, який не хоче платити податки, підірвав мережу.

Знай.uа писав, з Польщі і Чехії годують Україну - скільки грошей заробітчани переказали додому.