Завтра у новообраних парламентаріїв почнеться другий повноцінний робочий день. Багато з нардепів ще не відійшли від першого дня, коли їм довелося працювати до пізньої ночі, а тут знову в бій.

Знай.ua вирішив дізнатися у депутатів партії «Слуга народу», які емоції вони зберегли від свого дебюту під куполом і з яким настроєм дивляться на найближчий робочий тиждень.

Путч так путч

Напевно, найвідомішою після першого робочого дня Ради IX скликання стала член пропрезидентської партії Ліза Богуцька. Після її смс з темою путчу, який готує Порошенко, піднялася хвиля, яка до сих пір не опускається.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Ліза Богуцька знає, як зробити так, щоб прокинутися знаменитою

«Я, звичайно, думала, що не буду в Раді сірою мишкою, але щоб ось так, відразу, з корабля на ЗМІ-бал ..., - розповіла нам вона. - Багато моїх друзів звинуватили мене в зраді. Це, правда, не в перший раз. Хоча я толерантна до критики на свою адресу, думаю, що нищівної "Ліза, ти впала в моїх очах нижче плінтуса", має супроводжуватися, за логікою речей, тихим розфрендом. Але ні. Доводиться все робити самій. Померла, так померла».

За її словами, найбільше їй в перший день сподобалася фраза «депутат Порошенко».

«Я думала, що він за трибуною почне скандувати:" ПО-РО-ШЕН-КО ", але ні. Вийшов, щоб нагадати, що саме йому належить авторство закону про депутатську недоторканність, і відразу спробувати заблокувати його прийняття, знаючи, що для нього це питання життя або смерті. А для нас - питання морального задоволення», - резюмувала Богуцька.

Народна творчість

Без сну

А ось колезі Лізи Богуцької по партії Ларисі Білозір перший робочий день у парламенті запам'ятався відсутністю сну.

«Ми почали працювати 29 серпня, а закінчили свій робочий день вже на наступний день 30 серпня в 2: 10, - згадувала нардеп. - Погодьтеся, такого ще не було, і я цим була здивована. В той день я пізно повернулася додому, і, незважаючи на втому, заснути не змогла до світанку. Хоча напередодні я теж майже не спала, перечитувала Регламент ВР і основний Закон країни - Конституцію».

Хоча, за її словами, подібний графік для неї не в новинку.

«Протягом останніх п'яти років я працювала депутатом обласної ради у Вінницькій області, спала не більше 5 годин на добу, - розповіла Білозір. - Такий розпорядок дня у мене тому, що потрібно багато встигати, адже я не тільки депутат, а ще й мама двох доньок».

Лариса Білозір втратила сон через роботу

Також Лариса Білозір зазначила, що хоч їй все сподобалося під куполом, але був і не дуже приємний момент.

«Не сподобалося одне - було дуже спекотно в Раді. Система кондиціювання, мабуть, не готова до такої кількості працюючих депутатів в одному приміщенні, - поділилася вона і додала. - Я підтримую ідею президента про парламент без бійок, кнопкодавства і прогулів. Мені це подобається, сподіваюся, що так і буде».

Звикайте до гарного

Під позитивним враженням від першого робочого дня залишився і народний депутат від партії «Слуга народу» Сергій Литвиненко.

«Якщо говорити про мої власні, персональні враження від першого дня роботи, то скажу так: драйв зашкалював! - з посмішкою згадав нардеп. - Для мене головне у роботі – результат. А він був. А коли є успіх – втоми немає, байдуже, що працювали більш ніж до другої ночі. У мене немає сумнівів, що країна не буде розчарованою своїм вибором. Фракція «Слуга народу» та наш коаліційний уряд ще не раз продемонструють швидкий і правильний результат. Звикайте до позитивних змін, панове!»

Тільки ледачий не зробив у перший робочий день селфі

Також він поділився планами на найближче майбутнє, розповів які ініціативи зараз на порядку денному.

«Я депутат-мажоритарник від Рівненщини. У нас там є багато проблем. Одна з найскладніших і найрезонансніших - незаконний видобуток бурштину. Ви, напевно, чули, що Президент вже окреслив узаконення видобутку бурштину, як першочергове завдання для парламенту? Отож, будемо діяти. Те саме стосується і скасування депутатської недоторканності, і інших важливих для суспільства законів. Взагалі, наша мета – щоб люди відчули, що стало легше жити, що вони стають заможнішими, що їм подобається жити в Україні. Плани у нас, звичайно, дуже амбітні і великі. Будемо застосовувати і теорію маленьких кроків, і великих стрибків. Буде цікаво і результативно», - підвів підсумок Сергій Литвиненко.

На словах це все звучить дуже красиво і справді хочеться вірити, що все так і буде. Але не можна не відзначити, що під час голосування багато «слуг народу» натискали «за» лише тому, що така політика партії, глибоко не вдумуючись над тим, за що ж голосують. За деякими людьми взагалі було видно, що іноді вони губилися і не розуміли, де знаходяться. Особливо це стосується нічних голосувань.

Але поки це все можна списати на недосвідченість, будемо сподіватися, що з часом новообрані депутати обростуть «політичним жирком» і зможуть відчувати себе в парламенті набагато впевненіше.

Нагадаємо, що Юзік зі "Слуги народу" займеться кнопкодавами в Раді: страшний сон для всіх ледарів.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кошовий з "Квартал 95" зворушив мільйони українців.

Також портал Знай.ua писав, що СБУ запобігла теракт на концерті Кварталу 95.