З 1 березня 2020 року в Україні збільшується мінімальний розмір допомоги по безробіттю. Згідно з найсвіжішими даними Головного управління статистики Миколаївської області рівень зайнятості населення становив 52,6%, працездатного віку - 69,6%. Серед робочої сили у віці 15 років і більше рівень безробіття становив 9,2%, працездатного віку - 9,5%. Розмір максимальної допомоги по безробіттю з 1 грудня минулого року становить 8 408 грн (чотири прожиткових мінімуми).

Як зміняться виплати:

  • для осіб, виплати яким призначаються з урахуванням заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги з безробіття буде збільшено до 1 800 гривень (зараз – 1 630 грн);
  • для осіб, виплати яким призначаються без урахування заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги з безробіття буде збільшено до 650 гривень (зараз – 610 грн).

Соціальні виплати, фото: golos.kyivcity.gov.ua
Соціальні виплати, фото: golos.kyivcity.gov.ua

Щоб отримати допомогу по безробіттю необхідно стати на облік у центрі зайнятості та отримати статус безробітного. Процедура постановки на облік на біржу праці і отримання статусу безробітного передбачає збір всіх необхідних документів та звернення в найближчий ЦЗ.

Передбачено наступний порядок нарахування і виплати допомоги по безробіттю:

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
  • грошова допомога призначається з 8-го дня після реєстрації у державній службі зайнятості;
  • громадянам, які звільнені з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин або за порушення трудової дисципліни, грошові виплати з безробіття нараховуються лише на 91-й день.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше призовників перелякали фейковими повістками до лав ЗСУ онлайн

Як повідомляв портал "Знай.ua", субсидіанти масово втратять пільги, кому приготуватися до екстреної перевірки

Також "Знай.ua" писав, що українцям підвищуватимуть пенсійний вік безкінечно, коли чекати заслуженого відпочинку