Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву китайському коронавірусу, який косить людей щодня. Це назва Covid-2019, її озвучив 11 лютого глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус на прес-конференції. За його словами, офіційна назва цього вірусу допоможе уникнути використання інших назв, які можуть бути неточними. "Це також дає нам стандартний формат для використання в майбутньому при нових спалахах коронавіруса", - зазначив Гебреєсус.

Китайський коронавірус, glavred.info
Китайський коронавірус, glavred.info

Також на цій прес-конференції було повідомлено про розробку першої вакцини від китайського коронавіруса – вона може бути готова до застосування через 18 місяців. Крім того, представники ВООЗ озвучили свіжу статистику поширення смертоносного вірусу. Так, станом на 6.00 ранку 11 лютого в Китаї було підтверджено 42 708 випадків зараження Covid-2019, а також вірус призвів до смерті вже 1017 людей. За межами Китаю підтверджено зараження 393 людей і одна смерть у 24 країнах світу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що епідемія коронавірусу в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.ua" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.