Вже скоро нотаріуси зможуть проводити в Україні реєстрацію шлюбів і розлучень. Так, парламент схвалив законопроект №1220 "Про внесення змін до закону "Про нотаріат", що розширює повноваження нотаріусів.

Міністр юстиції Денис Малюська підкреслив, що Україна буде поступово переходити до системи електронного нотаріату. У найближчому майбутньому реєстратори зможуть також засвідчувати електронні документи, передає "Сегодня".

При цьому нотаріуси зможуть проводити реєстрацію шлюбів і розлучень, якщо немає "особливих випадків". Наприклад, можна розлучати те подружжя, де немає неповнолітніх дітей і будь-яких суперечок, що потребують втручання судової системи.

Нотаріус
Нотаріус

"Дуже сподіваємося, що Рада зможе його прийняти протягом декількох місяців. В такому разі, до кінця року ми зможемо мати працюючу систему електронного нотаріату", - поділився Малюська.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також міністр розповів, що людям, які перебувають у СІЗО зможуть узаконити доступ до гаджетів.

"Дати доступ до планшетів і онлайн-дзвінків за певну плату. По суті вони і так є, але зараз доступ – через хабарі", - додав він.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Малюська розповів про приватні СІЗО, де заможні люди, які чекають своїх вироків, зможуть оплатити кращі умови перебування в ізоляторі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Малюська показав умови засуджених до довічного.

Також портал Знай.uа писав, що Малюська "дозволив" називати дітей іменами на зразок Z148.