Як відомо, нещодавно міністр оборони Андрій Загороднюк анонсував електронний військовий квиток у додатку "Дія". Він буде виконаний у вигляді картки зі штрих-кодом, яку можна буде зберігати і в смартфоні. Нововведення запустять у 2020 році, а потім оцифрують весь військовий облік.

Також у пріоритеті Міноборони – введення оформлення компенсацій за оренду житла без використання паперових документів, онлайн-черга на квартири та електронні рапорти.

електронний військовий квиток
електронний військовий квиток

"В цьому році він вже буде. Вже зараз ми з ним працюємо. У тестовому режимі буде в кінці першого кварталу. І в першому півріччі вже запрацює. Це перехід на безпаперову форму. У нас взагалі цілий ряд напрямків саме з електронного документообігу. Цей проект стоїть всередині. Також у першому півріччі у нас вже будуть перші електронні військові квитки як тестові. Хоча їх поширення займе деякий час. Може, ще рік", - сказав Загороднюк в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Також міністр відзначив, що відомство зараз формує базу всіх військовослужбовців і військовозобов'язаних.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Андрій Загороднюк, фото Facebook
Андрій Загороднюк, фото Facebook

"Це мільйони людей. Звичайно, на це піде час. Ми співпрацюємо з Кабміном, з їх цифровими програмами. І коли це буде реалізовано, то фактично отримання всіх паперів з військкомату, якщо вам не треба туди приходити, як у центр комплектації, підписати контракт або вступити на службу і так далі, ви зможете отримувати віддалено, через електронний цифровий підпис і без приходу в сам військкомат", - додав глава Міноборони.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Загороднюк заявив, що уряд схвалить нормативний акт, який врегулює призов на строкову службу в армію з 18 років.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Міноборони не будуть відкликати партію неякісних бронежилетів, які були закуплені для ЗСУ.

Також портал Знай.uа писав, що Загороднюк пообіцяв запустити електронні військові квитки в 2020 році.