Православна Церква України розповсюдила через свою пресслужбу заяву, в якій духовенство виступило з критикою практики святкування Дня святого Валентина, більш відомого як Дня всіх закоханих, а також спростувала міфи про історію свята.

Текст заяви був опублікований на сторінці церкви в соціальній мережі Facebook.

У ПЦУ поставили під сумнів реальність міфу про діяльність святого Валентина як захисника закоханих.

"Відповідно до однієї із найпопулярніших легенд, святий Валентин «вінчав закохані пари попри заборону жорстокого імператора Клавдія II». Нібито правитель вважав, що чоловіки, які не мають дружин та дітей, будуть кращими воїнами. Однак ця легенда містить значну помилку у хронології подій, адже за часів життя святого Валентина у III столітті взагалі ще не існувало особливого обряду церковного вінчання. Церква вважала законним той шлюб, що укладався відповідно до громадянських законів і який закріплювався християнами через спільне причастя та оголошення перед членами громади", - стверджують представники церкви.

Також у ПЦУ засудили й суспільні настрої, що й визначають ставлення до перевинайденого свята: "масова культура, власне, поєднала вшанування пам’яті християнського святого із язичницькими мотивами, що були поширені раніше, а згодом перетворила це ще й на комерцію, спонукаючи купувати подарунки", - говориться у заяві.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Ми, у Православній Церкві України, закликаємо присвячувати правдивій Любові кожен день, виявляючи її до ближніх у своїх благих справах, замість того, щоби дарувати символічні матеріальні подарунки один раз у році", - підсумовують священнослужителі.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Епіфаній виступив з важливою заявою: ми не маємо справжньої автокефалії.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Масову втечу московських попів у Православну церкву України показали у цифрах: вражає.

Також "Знай.ua" писав, що Елладська Церква не визнала автокефалію ПЦУ через Порошенка: "Це відверта брехня".