За словами Митрополита Епіфанія, Томос про автокефалію свідчить про те, що Православна Церква України – незалежна церковна структура та не підпорядковується Константинополю.

Про це передає Укрінформ

Епіфаній
Епіфаній

"Наші противники кажуть про те, що ми не маємо цієї автокефалії, ми підпорядковані Константинополю, це неправда. Цей документ, томос, чітко показує, що ми є незалежною, автокефальною церквою Святої України. Згідно з томосом, ми займаємо почесне 15 місце серед інших помісних православних церкв", — говорить Епіфаній.

Нагадаємо, Єпіфаній показав не святі плани Росії на Україну: розгойдували човна зсередини

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Митрополит Епіфаній нещодавно розповів, яких зусиль коштувало Україні створення ПЦУ та отримання Томосу – Російська православна церква постійно намагалася цьому перешкодити, хоч і не прямо.

Як відомо, 15 грудня 2018 року на об'єднавчому соборі в древньої Софії Київської з'явилася на світ Православна церква України (ПЦУ). І там же її головою обрали тоді ще 39-річного Єпіфанія, колишнього керуючого справами УПЦ Київського патріархату.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Московський піп набрав церковного добра і зібрався до Путіна: віруючі ледь не вчинили самосуд

Представники Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) ніяк не можуть змиритися з тим, що Україна отримала Томос про автокефалію. Поразка у "битві" за віруючих змушує священнослужителів йти на злочини.

Володимир-Волинська єпархія повідомила про те, що один із священнослужителів УПЦ МП спробував вкрасти майно Свято-Лукивского храму, розташованого у Волинській області. Цей священик виявився єдиним з громади храму, хто вирішив залишитися під патронатом московського патріархату.

Також Знай.ua" писав про те, що Епіфаній раптово скасував головну обов'язок жінки: українська церква змінилася назавжди

В українському православ'ї разом з довгоочікуваним Томосом прийшло ще одне нововведення. Так, предстоятель Православної церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній дав добро на те, що жінки тепер можуть заходити до церкви навіть з непокритою головою.

Про це пишуть українські ЗМІ.