Українцям пояснили, скільки доведеться платити за "другу пенсію"

Українців зобов'яжуть відкладати на так звану "другу пенсію", так як солідарна пенсійна система виправдовує себе все менше. Ця програма передбачає поповнення особового рахунку працюючого українця з кожної заробітної плати.

Пенсійний вік, фото: ПФУ
Пенсійний вік, фото: ПФУ

Тож тепер замість заощаджень на відпочинок можна відкладати собі на безбідну пенсію. Розпоряджатися рахунком можна буде при досягненні певного віку, або у заздалегідь визначених законодавством випадках.

Депутат партії "Слуга народу" заявила, що коронавірус це лише маркетинговий хід

Знову депутати з партії "Слуга народу" потрапляють в казусні ситуації завдяки своїм висловлюванням. Так, днями народний депутат від цієї фракції Ольга Василевська-Смаглюк заявила, що епідемія китайського коронавірус – чисто маркетинговий хід для продажу захисних масок.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Депутати нашої фракції розділилися. Одні вважають, що коронавірус – це дійсно загроза, а інші – що це маркетинговий хід, щоб продати більше масок. Я належу до другої категорії", - заявила вона.

У службі здоров'я назвали послуги, які надаватимуться безкоштовно

У Національній службі охорони здоров'я розповіли, які медичні послуги українці отримають безкоштовно. У пріоритеті лікування інсульту, інфаркту, пологи і допомогу новонародженим.

Бойко назвала види послуг, які згідно з законом про державні фінансові гарантії будуть оплачуватися НСЗ. Колишній глава Офісу президента Богдан вирішив перейти на бік Порошенко, закінчилося судом

Колишній глава Офісу президента Богдан вирішив перейти на бік Порошенко

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним виключення Андрія Богдана з списку кандидатів у депутати Верховної Ради України восьмого скликання від партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Андрій Богдан, фото: РБК-Україна
Андрій Богдан, фото: РБК-Україна

Варто зауважити, що Андрій Богдан ще в 2016 році був виключений з виборчого списку партії з ініціативи її членів колегіальним і демократичним рішенням з'їзду.

Українців попередили про подорожчання електроенергії, коли і чому зростуть тарифи

Українцям анонсували зростання тарифу на електроенергію до 2021 року. Причиною називають перехід на стимулююче регулювання для обленерго, заплановане НКРЕКУ. Про це на брифінгу повідомив голова НКРЭКУ Валерій Тарасюк.

Електроенергія, Уніан
Електроенергія, Уніан

"Стимулююче регулювання для обленерго – річ неминуча. Ми повинні як країна до цього прийти. Я мрію, що ми це зробимо в наступному році, відійдемо від системи "витрати+" і перейдемо до стимулюючого регулювання. Вже скоро, протягом місяця ми будемо презентувати наш підхід", – сказав Тарасюк.