У березні 2020 українцям перерахують пенсії. Так, індексація пенсій відповідно до законодавства проводиться в автоматичному режимі.

Індексацію проводять для того, щоб люди при виході на пенсію раніше часу могли одержувати від держави виплати фактично на рівні прожиткового мінімуму.

Відомо, що індексацію проводять за спеціальною формулою. Вона враховує стаж, розмір зарплати і 50% від суми зростання середньої зарплати в Україні за минулі три роки і 50-відсотковий коефіцієнт зростання споживчих цін за минулий календарний рік.

Пенсіонери, фото: РБК
Пенсіонери, фото: РБК

Повідомляється, що в середньому пенсія після перерахунку виростає на 8-12%.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

У березні 2020 відбудеться чергове підвищення виплат. Перерахують посібники, які розраховували, виходячи з показника середньої зарплати по країні 3764 грн: страхові пенсії, призначені за Законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (за віком, по інвалідності, по втраті годувальника, за вислугу років), та пенсії військовослужбовців строкової служби.

Також у березні підвищення пенсій можуть бути і у чорнобильців-ліквідаторів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні знову зросте пенсійний вік.

Як повідомляв Знай. ua, українцям пояснили, скільки доведеться платити за "другу пенсію".

Також Знай. ua писав, що пенсії в Україні будуть поступово переводити на накопичувальну систему, скільки доведеться відраховувати.