День відновлення Литовської держави

В цей день важливе для Литви державне свято, під час якого по всій країні прийнято вивішувати державні прапори. У цей день 1918 року у Вільнюсі відбулося засідання, під час якого Рада Литви підписала Акт про незалежність Литви, який також називається Акт 16 лютого. Згідно з ним, Литва – незалежна держава, столиця якої в Вільнюсі і управлятися вона повинна на демократичних засадах.

В країні проводять безліч заходів на честь цієї дати: перед народом виступають перші особи держави, проходить церемонія вручення державних нагород, концерти, урочистості, святкові акції і святі меси.

Джая Екадаші (Бхаімі Екадаші)

Це свято несе ідею любовного служіння, яка повністю протилежна ідеї сексуального задоволення. Це важливо, тому що Крішну (уособлення Чистого Кохання) часто плутають з божеством пристрасті і жадання, можливо тому що його ім'я в перекладі означає Джерело Вічної Насолоди. В цей день є правила і обмеження, щоб людина залучилася до чистої діяльності, якою зможе порадувати Крішну. ОА це усвідомлення вічності духовного блаженства і тимчасовість матеріальних насолод, вміння бачити сенс та цінність служіння всьому живому (людям, тваринам, рослинам), силам природи (напівбогам) і Всевишньому (Вішну, Крішні).

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Православні свята:

  • Попразднство Стрітення Господнього.
  • Праведних Симеона Богоприємця й Анни пророчиці.
  • Рівноапостольного Миколая (Касаткіна).
  • Святкування ікони Божої Матері "Пом'якшення злих сердець"

Семен та Анна, Хранитель немовлят, Починки

У цей день вшановували двох святих, які зустріли немовля Ісуса у храмі на 40-й день від народження, — Анну і Симеона. Тому і з'явилася назва Хранитель немовлят. В цей день молилися Анні і Симеону про новонароджених, а Поинки день називався, тому що ремонтували та готували кінську збрую.

Іменини в цей день

Адріан, Ганна, Василь, Володимир, Іван, Михайло, Микола, Павло, Роман, Семен, Тимофій.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що безпечне керування дозволить українцям отримати зайву копійку.

Як повідомляв Знай.ua раніше, СБУшники стали посміховиськом через недоречне гасло.

Також Знай.ua писав, українці тепер зможуть відпочити на островах по безвізовому режиму.