Епідемія коронавіруса COVID-2019 в Китаї не збавляє обертів, з кожним днем жертв стає все більше. З цієї причини Україна 18 лютого збирається евакуювати громадян з провінцій поблизу Уханя, але не всі українці хочуть їхати.

Катерина живе в Чженчжоу, що в 5 годинах їзди від Уханя, і не вважає можливим повернення на батьківщину. Про це вона розповіла в інтерв'ю "Сегодня".

"Так, заразитися вірусом страшно. Але, подумайте, де велика ймовірність того, що вас вилікують: в Китаї чи в Україні? Я взагалі не розумію, навіщо українцям на даний момент виїжджати. Тим більше, що зараз говорять про більш тривалий інкубаційний період – не 14, а 24 дні. Тобто повернутися на батьківщину, побувати у двотижневому карантині, а потім… заразити рідних і близьких?" – сказала дівчина.

Українка не вірить в ефективність заходів безпеки, які ввела Україна по відношенню до тих, хто побував у Китаї.

Коронавірус в Китаї, фото: ТАСС/Zuma
Коронавірус в Китаї, фото: ТАСС/Zuma

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"В мене в місті посилили заходи безпеки. Якщо ще на тому тижні здавалося, що все йде на спад, то зараз стало гірше. Для кожної квартири видали один пропуск, який дозволяє лише одному члену сім'ї вийти один раз на день на 2 години на вулицю. Але тільки в межах кварталу", - описала ситуацію Катя.

За її словами, в кожному кварталі 3 рази на день їздять дезінфектори. А з 12 ночі до двох годин літають спеціальні літаки, які зрошують місто спеціальним засобом.

"Магазини працюють, усі касири в захисних костюмах. З понеділка таки відкрили школи, але уроки проводяться виключно онлайн. Тобто, ніхто на заняття не ходить. В моєму місті, на жаль, вже є загиблі. І навіть хтось захворів у кварталі, де я живу. Страшно, адже я теж не можу бути впевненою, що не заражена. А йти в клініку перевірятися – це підвищена небезпека зараження", - зізналася українка.

Катерина Лі в магазині Чженчжоу

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, студентка Ірина Чуйко розповіла про евакуацію громадян України з Уханя. За словами дівчини, вона до останнього не хотіла їхати з Уханя в Україну, але разом з іншими земляками вирішила евакуюватися.

Як повідомляв портал Знай.uа, у мережі з'явилася фотографія кота на вулиці, на морді якого красувалася захисна медична маска. В масці зробили прорізи для очей тваринки, і це виглядає дуже кумедно.

Також портал Знай.uа писав, що вчені з США зуміли отримати фотографії коронавіруса 2019-nCoV.