В Україні медична реформа може мати моторошний результат. 1 квітня 2020 в Україні стартує другий етап медреформи і через нестачу коштів медзаклади проводитимуть "оптимізацію" тубдиспансерів та психлікарень. Виділене фінансування просто не дозволяє утримувати існуючі стаціонари з лікування цих захворювань.

Ситуацію прокоментував медичний юрист Віктор Сердюк на своїй сторінці в Facebook. Він зазначив, що на з'їзді Асоціації психіатрів України головним питанням стала катастрофічна ситуація з системою психіатричної допомоги в Україні.

Скріншот, фото з Фейсбук

"Відбулася гаряча дискусія навколо катастрофічної ситуації з системою психіатричної допомоги. Про те, що робити і куди бігти до 1 квітня 2020 і після цієї дати. Якщо буде так, як хоче НСЗУ, то після 1 квітня психіатричні лікарні перестануть існувати", - каже юрист.

Майже 2000 хворих за рішенням суду мають перебувати на примусовому лікуванні. Однак з 1 квітня навіть для них не передбачено ні ліків, ні харчування. І тоді в Україні може розпочатись найстрашніше - пацієнти вільно ходитимуть вулиями, серед них можуть зустрічатись і небезпечні...

Популярні новини зараз
Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

"Тисячі хворих психічними розладами будуть блукати по Україні і просити їсти. Хто як зможе", - додає Віктор Сердюк.

Також кваліфікована психіатрична допомога стане недоступною і для хворих дітей.

"Нависає реальна загроза того, що тисячі психічно хворих приєднаються до тисяч хворих на туберкульоз, і разом вони будуть блукати України. Майже "зомбі-апокаліпсис", і молимо Бога, щоб ще китайський вірус не залетів ", - такий песимістичний прогноз дав юрист.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, інсульт, інфаркт, пологи та допомога новонародженим: в службі здоров'я назвали послуги, які надаватимуться безкоштовно.

Також Знай.ua писав, Юрій Романенко дав визначення ″реформі″ охорони здоров'я.