Українці просто марять безкоштовним розмитненням "євроблях". У Раді навіть вже був зареєстрований законопроект під номером 2277. Більше того, комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів вже порадив Верховній Раді прийняти за основу. Про це йдеться у телеграм-каналі Klymenko Time.

Однак, існують і так звані, підводні камені. Далеко не всі громадяни зможуть розмитнювати європейські машини безкоштовно. Ця функція буде доступна тільки для ліквідаторів Чорнобильської катастрофи з I і II категоріями інвалідності."Чорнобильцям" хочуть дати право на ввезення на митну територію України машин, з моменту випуску яких пройшло не більше 7 років.

Євробляхи, фото 33 канал
Євробляхи, фото 33 канал

Крім того, після безкоштовного розмитнення машин автовласники втрачають право на безплатне користування всіма видами міського та приміського транспорту по всій країні. Також таким авто може користуватися як сам пільговик, так і члени його сім'ї (батьки, чоловік або дружина, детии тд.). А ось нікому передавати права на управління таким авто не можна - хіба що за умови присутності власника.

Євробляхи, фото: hyser.com.ua
Євробляхи, фото: hyser.com.ua

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Ще в техпаспорті такого авто буде робитися позначка "відчуження заборонено протягом 5 років". Тобто продати машину можна буде лише після сплати митних платежів, які діяли на момент ввезення автомобіля в Україну.

Експерти вбачають у цьому не дуже хороші перспективи для української автомобільної промисловості. Якщо цей законопроект приймуть зараз, то це буде прямим доказом, що Україна неспроможна забезпечити населення з інвалідністю якісними вітчизняними транспортними засобами.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям показали новий список штрафів за порушення ПДР - від "євробляхерів" до електрокарів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в яких випадках можуть забрати авто на штрафмайданчик.

Також "Знай.uа" писав, українцям показали новий список штрафів за порушення ПДР - від "євробляхерів" до електрокарів.