Українців зобов'яжуть платити новий податок за послуги банку. Так, якщо громадянин України отримує гроші на картку, подарунки у вигляді нерухомості, ТЗ від людей, які не є близькими родичами, то до 1 травня 2021 року такі доходи доведеться зазначити в податковій декларації та до 1 серпня сплатити податок: за грошові кошти – 18% податку + 1,5% військового збору; за нерухомість або автомобіль – 6,5%.

Крім того, податок сплачується у разі, якщо дохід трудовий, інвестиційний, від продажу нерухомості (будь-якої, навіть тієї, яка була в користуванні), сімейний, а також державно-соціальний.

Заплатити доведеться навіть у тому випадку, якщо ви продали в мережі свої особисті речі, оскільки це теж вважається прибутком, пишуть у Telegram-каналі "Адвокат права".

податки в Україні
податки в Україні

При цьому якщо на банківську картку надходить тільки зарплата, лікарняні, премії, кошти на відрядження, то податок зобов'язується сплатити роботодавець. Однак в інших випадках – кошти обов'язково треба зазначити в податковій декларації.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Радує тільки те, що знімати податок з погашеної заборгованості не можна і такі банківські операції вносити в декларацію не потрібно. Варто лише вказати в трансакції платежу, що це кошти для боргу.

скріншот, t.me/advocatprava

Потім з'ясувалося, що поширена в мережі інформація про те, що українців зобов'яжуть платити новий податок, - не відповідає дійсності. Про це повідомили в прес-службі Державної податкової служби.

скріншот, t.me/StateTaxUkraine

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що зовсім недавно в Україні запустили мобільний додаток "Дія", який надає більшість державних послуг онлайн. Зокрема, тут можна "оцифрувати" водійські права та техпаспорт.

Як повідомляв портал Знай.uа, на найважливіші питання про накопичувальну пенсію відповіла Галина Третьякова - голова комітету ВР з питань соцполітики і головний адепт накопичувальної системи.

Також портал Знай.uа писав, що українським автовласникам анонсували новий порядок нарахування податку з продажу авто. Відповідний закон ухвалили у Верховній Раді України. Якщо порівнювати новий збір з вже існуючим, то сума збору збільшилася істотно.