Всесвітній день захисту морських ссавців (День кита)

Цей день відзначають щороку 19 лютого. До речі, відноситься він не тільки до китів, але і до всіх інших морських ссавців, які живуть в океанах і морях. Заснували його в 1986 році, тоді ж почав діяти мораторій на китовий промисел. Він і зараз діє, тобто полювати на китів заборонено, як і торгувати їх м'ясом. Можна це робити лише щоб задовольнити потреби корінного населення. Однак ще вилучають китів для науки, хоча для цього треба спеціальний дозвіл урядів Міжнародної китової комісії.

Дуже важливо в цей день привернути увагу людей до того, що ці ссавці потребують захисту. Зараз їх всього 119 видів, при тому, що це дуже древні тварини. А зараз багато видів на межі вимирання. Якщо зменшиться кількість китів, то порушиться біологічна рівновага і можуть зникнути інші види. Крім того, це одні з найбільш розумних створінь на Землі. І на них все одно полюють, деякі країни не припиняють знищувати їх, а за рахунок погіршення екології, життя китів та інших морських ссавців стає все гірше.

Свята 19 лютого, фото: humboldt travel
Свята 19 лютого, фото: humboldt travel

Часто у цей день влаштовують різноманітні акції, заходи, розповідають про цих чудових створінь, про їх життя, створюють морські заповідники і вимагають хоча б дотримуватися правил і не полювати на них.

Віджая Екадаші

Всі в Індії знають «Рамаяну» про те, як любили один одного Рама і Сіта. Це відмінний приклад божественної любові, яка стала ще сильніше через розлуку. А це свято пов'язане саме з історією Рами і Сіти. Якщо ви дотримуєтеся Віджая Екадаші, то теж станете переможцем і повернетеся в царство Бога. А якщо будете постити, то зможете позбутися від найстрашніших гріхів.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Свята 19 лютого, фото: a108.net
Свята 19 лютого, фото: a108.net

День Васила Левського

В цей день в Болгарії святкують день, присвячений болгарського революціонера, який організував визвольну боротьбу проти османських поневолювачів. У 1873 році його стратили через повішення 18 лютого, але день пам'яті відзначають сьогодні і приносять квіти та вінки до його пам'ятника в Софії. Також співають, читають вірші і виголошують промови.

Православні свята:

  • День пам'яті святителя Фотія, патріарха Константинопольського.
  • Преподобного Вакулу Смирнського.
  • Пісний день.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.uа у Карпатах влаштували незвичайне змагання замість санчат взяли те, що було під рукою у кожного в будинку.

Також Знай.uа писав, на Азовському морі спека змусила дельфінів кидатися прямо на пісок. Аномальна зима зачепила найбільш розумних істот на планеті.

Нагадаємо, українцям розширять список країн, в які можна поїхати за безвізу. Стало відомо, куди в цьому році можна буде поїхати відпочити.