Податкова служба України повідомила, що жодних нових відрахувань з переказів на карткових рахунках вводити не планується і пояснила, звідки з'явилася інформація про податок на банківські карти. Юристи також дали пояснення, в яких випадках податки дійсно будуть стягуватися.

Зі слів фахівців податкової служби, інформація про податок на переведення по банківських картах з'явилася після публікації листа від ДФСУ, який насправді було підробкою.

Податковий Кодекс
Податковий Кодекс

"Податкова вирішила вступити в бій з невидимим ворогом – з чутками і неправдивою інформацією. Ні. Податкова не буде обкладати податком кошти, які надходять на особисті картки. Ні. Банки не передають інформацію про надходження коштів на ваші особисті картки. Ці фейки поширюють, посилаючись на номер індивідуальної консультації, по якому в реєстрі закріплено пояснення зовсім з іншого питання. ІНК підробили, щоб поширити", - сказано в повідомленні.

Юристи пояснили, що перекази від фізичних осіб між особами, які перебувають у сімейному спорідненість не оподатковуються, а точніше – за нульовою ставкою. Якщо на карту надійшло повернення позики – то податок не стягується. Якщо це подарунок, то податок становитиме 5% (ПДФО) + 1,5% (військовий збір). Якщо це оплата за товари, роботи, послуги або орендна плата – то податок складе 18% (ПДФО) + 1,5 % (військовий збір).

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

ДФСУ, фото: agropolit.com
ДФСУ, фото: agropolit.com

Зазначається, що податкова служба не може отримати дані про надходження на карткові рахунки. Єдиним виключенням може бути судове рішення. Інформацію про надходження може отримати фінмоніторинг, однак лише в тому разі, якщо сума перевищує 150 тисяч гривень. Банк може зажадати додаткові документи по угоді, але ці дані не будуть передані в податкову.

ДПСУ, скріншот: Facebook
ДПСУ, скріншот: Facebook

🔥Податкова вирішила вступити в бій з невидимим ворогом - з чутками/ неправдивою інформацією. Ми вирішили почати...

Geplaatst door Державна податкова служба України op Vrijdag 31 januari 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше