ЗСУ продовжують зазнавати втрат на Донбасі після обстрілу бойовиків. Бійці Об'єднаних сил показали наслідки атак бойовиків за останні дні та розповіли, як противник відкрив вогонь великим калібром. Один з військовослужбовців зазначив, що при розриві навіть вигоріла земля попри те, що була мерзла і тверда.

"Під час артилерійського обстрілу з боку російських окупантів було перебито близько 400 метрів ліній електропередач, було знеструмлено лікарня. Ворог, як завжди, діє підступно, не дотримується міжнародних норм, стріляє по цивільному населенню", – каже боєць ЗСУ.

Обстріли на Донбасі, скріншот: Facebook / ООС
Обстріли на Донбасі, скріншот: Facebook / ООС

Бійці ЗСУ зазначають, що обстріл зі сторони бойовиків був цілком скоординованою операцією. Один з військових показав дерево, в яке потрапив артилерійський снаряд – від нього залишилися лише корені і велика воронка. В ООС розповіли деталі боїв 18 лютого на Луганському напрямку.

"Це була скоординована операція, і власне, Попасна, район під Горіхово, Новологуанским, Новотошковским, Жолобок, на досить широкій ділянці фронту, ворог вів скоординований вогонь, застосовуючи заборонену "Мінськом" ствольну артилерію калібру 152 мм, 122 мм, міни калібру 120 і 82 мм. Можливо, ворог сподівався прорвати наші позиції, але не розраховував, що ми їм дамо гідну відповідь", – розповів боєць ЗСУ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Донбас, фото: ООС / Facebook
Донбас, фото: ООС / Facebook

Вранці 18 лютого противник почав обстрілювати мінометним вогнем позиції української армії поблизу населених пунктів Новотошківске, Оріхово, Кримське і Хутір Вольний, а потім здійснив спробу прориву. ООС дали гідну відповідь, але великі втрати були з обох сторін. ЗСУ втратили одного бійця, ще троє поранені і двоє отримали контузію. У бойовиків четверо загиблих і шість поранених. Після важких втрат ворог цинічно запросив режим тиші.

Володимир Зеленський зробив заяву про атаку бойовиків на Донбасі, зазначивши, що провокація бойовиків не змінить курс наближення до миру. Водночас у Кремлі заперечили будь-яку причетність Росії до атаки бойовиків. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що в Москві про це нібито нічого не знали.

Обстріли збройних формувань РФ по позиціям Об’єднаних сил. Відео

Наслідки обстрілів збройних формувань Російської Федерації по позиціям підрозділів Об’єднаних сил поблизу Попасної. Відео

Geplaatst door Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation op Woensdag 19 februari 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше