Народний депутат від фракції "Слуга народу" Андрій Холодов, якого в народі ще називають "тютюновим королем", заявив що президент України Володимир Зеленський повернув у Верховну Раду законопроект 1049. Про це він розповів на своїй сторінці в Facebook.

"Президент повернув у Раду законопроект 1049 і я підтримую це рішення. Хочу ще раз роз'яснити, що відбувається з цим законопроектом і для чого він був потрібен восени. Так, дійсно, правка №8 до законопроекту 1049 регулює маржинальність оптових і розных торговців сигаретами. Так, дійсно, вона жорстко змінює ситуацію на ринку сигарет і є важким регуляторних рішенням", - пише він.

Він зазначив, що правка установлює маржу для оптових дистриб'юторів сигарет на рівні 7%, що зрівнює в правах усіх оптових дистриб'юторів і не дозволяє виробникам встановлювати дискримінаційні вимоги. Холодів пояснив, що метою редагування є створення таких умов, за яких виробники тютюну самі усунуть монополію на ринку.

Андрій Холодів, фото: Facebook нардепа
Андрій Холодів, фото: Facebook нардепа

" Взагалі є 2 способи усунути монополію – адміністративний і ринковий. Адміністративний – це поправка 8 до законопроекту 1049. Ринковий спосіб – це звернутися до галузі і запропонувати їм шляхом саморегулювання змінити ситуацію. Після того, як Рада проголосувала за законопроект 1049, Президент провів зустріч з ключовими учасниками ринку тютюну в Україні", - розповів він.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нардеп зазначив, що виробники особисто президента пообіцяли, що розроблять рівні умови для всіх дистриб'юторів, а також демонополизируют ринок самі, без силового втручання.

"Пройшло три з половиною місяці. Тютюновий ринок почав роботу над усуненням монополії на ринку. (Не буду тут вдаватися в подробиці, але робота дійсно розпочато). Президент повернув у Раду законопроект 1049. Кожна зі сторін зробила по одному кроку у відповідності з домовленостями", - пояснив нардеп.

В пості народний депутат пояснив, що зараз запускають ринкові механізми на тютюновому ринку, чого не було 10 років, а рішення президента щодо законопроекту – "це аванс президента для всієї тютюнової галузі".

"Це демонстрація того, що Президент тримає своє слово, інвестори можуть йому вірити і він готовий йти їм назустріч. З їх боку очікуємо того ж. Якщо табачники виконають свою частину договору з Президентом і на ринку з'являться нові гравці – Я перший ПРОГОЛОСУЮ ЗА СКАСУВАННЯ ПОПРАВКИ №8 ДО ЗАКОНОПРОЕКТУ 1049", - резюмував нардеп.

АВАНС ОТ ПРЕЗИДЕНТА ДЛЯ ТАБАЧНОЙ ОТРАСЛИ Президент вернул в Раду законопроект 1049 и я поддерживаю это решение. Хочу...

Geplaatst door Андрій Холодов op Woensdag 19 februari 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Слуга народу" Холодов оголосив війну головному митнику Нефьодову.

Як повідомляв Знай. ua, Андрій Холодов розповів про бардак "країни в смартфоні".

Також Знай. ua писав, що Андрій Холодов показав "євроінтеграцію" українських митників.