Український політолог Юрій Романенко у річницю "кривавого четверга" - дня масових розстрілів на Євромайдані - прокоментував сьогоднішній стан української політики, а також провів зв'язок існуючих проблем з неочікуваною реакцією українського суспільства на евакуацію громадян з Китаю через спалах коронавірусу.

Відповідний допис був розміщений на авторському каналі в Telegram.

Романенко поставив під сумнів той факт, що у країні в 2014 відбулася революція і заявив, що ці події варто розглядати скоріше як державний переворот

"У ході державного перевороту одна частина правлячої еліти отримала контроль над державою, змінивши іншу частину правлячої еліти. Янукович та Партія регіонів були вигнані з ключових позицій із застосуванням насильства. Вибори здійснювалися після того, як Турчинов, Яценюк і отримали контроль над силовими органами, забезпечивши результат далі на президентських і парламентських виборах. Тому є два процеси - бунт під управлінням правлячої еліти, який закінчився державним переворотом, а не революцією, що приводить до глибокого зламу старих інститутів і соціальних відносин", - пояснює політичнй експерт.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За словами Романенка, Україна за шість років не знайшла виходу з кризи, і тому досі стоїть на межі свого існування.

"Суспільство в стані шизофренії і заглиблюється архаїки, які яскраво ілюструють "уханьский синдром". Держава де-факто існує на папері і є паперовим тигром. Жодна з базових причин, які привели людей на Майдан, не вирішена. Більш того, ці причини поглиблено", - до такого висновку прийшов політолог.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Романенко пояснив, чому українці повстали проти евакуйованих з Китаю співвітчизників: "Держава не має ні найменшого шансу".

Як повідомляв портал "Знай.ua", учора 19 лютого Романенко виступив на мітингу біля Офісу Президента.

Також "Знай.ua" писав, що Романенко різко звернувся до Зеленського: "Вова, тебе понесло не туди, черговий казкар нам не потрібен".