У Верховній раді народні депутати підтримали ініціативу стосовно того, аби присвоїти легендарному українському музиканту Андрію Кузьменку (Кузьмі Скрябіну) звання народного артиста посмертно.

Про таке на власній Facebook-сторінці написав нардеп від фракції "Слуга народу" Павло Мельник.

Варто зауважити, що Кузьменко був музикантом, ведучим, продюсером, автором прози та лідером гурту "Скрябін". А 2 лютого 2015 року він загинув у дорожньо-транспортній аварії на трасі Кривий Ріг – Кіровоград.

Кузьма Скрябін, Facebook
Кузьма Скрябін, Facebook

"Верховна Рада підтримала мій депутатський запит до Президента України стосовно прохання про оголошення відповідного Указу про присвоєння Андрію Кузьменку почесного звання "Народний артист України" посмертно. Це питання об'єднало сьогодні всі фракції у Верховній Раді, тому що Андрій Кузьменко фактично був Народним артистом. На жаль, справжнє визнання українцями Кузьми Скрябіна прийшло лише після його трагічної загибелі", - написав Мельника.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

До слова, ще у рік загибелі музиканта на сайті Президента України було зареєстровано петицію щодо присвоєння почесного звання "Народного артиста України". Тоді вона набрала необхідну кількість голосів, проте таке звання Кузьменку присвоєно не було.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Скрябін звернувся до українців з того світу.

Як повідомляв Знай. ua, легендарного Кузьму Скрябіна увічнять в Києві.

Також Знай. ua писав, що українці згадують останні слова Скрябіна, емоції стримати неможливо.