Український політтехнолог і політичний експерт Юрій Романенко заявив, що день протестів у Нових Санжарах проти розміщення евакуйованих з Китаю українців на карантин має стати новим Днем Соборності України.

Відповідний відеокоментар політолог розмістив на своєму каналі на сайті YouTube.

У своєму гострому саркастичному зверненні Романенко пояснив, що події у Нових Санжарах - це ілюстрація відсутності єдності в українців. Саме тому він запропонував переглянути святкування Дня Соборності - свята, яке сам політексперт вважає натягнутим ідеологічним конструктом.

Протести у Нових Санжарах, фото:poltava.to
Протести у Нових Санжарах, фото:poltava.to

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Також Романенко знову наголосив, що в Україні склалася ситуація, в якій суспільство дуже сильно розділене. Саме тому він пропонує називати країну Конфедерацією Хуторів України.

"Протистояння в Нових Санжарах оголило головну проблему української держави. Вчора насправді був справжній День Соборності. Тому що у тварин реакціях вся Україна закипіла в єдиному пориві. Так що пропоную припинити відзначати абсолютно пустий і нічого не значущий День Соборності 22 січня. Акт Злуки був у нас вчора. Люди щиро співали гімни а молебні, а формула «моя хата скраю, везіть уханьцев куди завгодно, хоч у полі» чітко визначає суть Соборності", - йдеться у описі до відео на сайті YouTube.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше озвірілі мітингувальники атакували автобуси з українцями в Санжарах, санаторій обіцяють спалити.

Як повідомляв портал "Знай.ua", бабуся Ніна з Нових Санжар вибачилася за земляків після запеклих протестів.

Також "Знай.ua" писав, що українцям влаштували "холодний душ" після бійні у Нових Санжарах, "Де ваша людяність?!"