Міжнародний день підтримки жертв злочинів

Цей день заснували у вигляді пам'ятної дати, щоб люди більше уваги звертали на інших, які постраждали від кримінальних дій. Його відзначають багато країн, але неофіційно. Дату обрали цю, тому що в 1990 році саме в цей день була опублікована «Хартія жертв злочинів» в Англії. Справа не тільки в тому, що злочини відбуваються кожен день. Але і те, що їх жертви потім потребують реабілітації, як психологічної і фізичної, так і соціальної. У 1985 році прийняли Декаларацию, в якій були розроблені універсальні принципи, щоб підтримувати і захищати жертв злочинів, серед яких також і зловживання владою.

Свята 22 лютого, фото: Поколениум
Свята 22 лютого, фото: Поколениум

День народження Джорджа Вашингтона

Цей день традиційно відзначають щороку в Америці, адже це День народження першого Президента. А почали його відзначати ще в 1778 році. Тоді минуло всього 2 роки незалежної Америки. Перед штабом Вашингтона оркестр виконав кілька маршів вже тоді. Однак офіційно його відсвяткували лише в 1880 році. За традицією готують торт у вигляді дерева вишні. Який прикрашають вишнями і проводять цікаві заходи.

Свята 22 лютого, фото: Википедия
Свята 22 лютого, фото: Википедия

День кішки в Японії

В Японії це дуже популярне, хоча і неофіційне свято. Насправді кішки – одні з найпопулярніших тварин у цій країні. А цю дату обрали не випадково. Слово «два» за звучанням на японській мові, як «ні», хоча якщо казати грайливо, то буде «нян». Дата 22.02 це «нян-нян-нян». А японці впевнені, що нявкає кішка саме такими звуками. Сам день запропонували відзначати виробники корму для кішок, і багато людей підтримали їх затію.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Свята 22 лютого, фото: Япония
Свята 22 лютого, фото: Япония

Православні свята:

  • Віддання свята Стрітення Господнього.
  • Мученика Нікіфора з Антіохії Сірської.
  • Знайдення мощей святителя Інокентія (Кульчицького), єпископа Іркутського.
  • Знайдення мощей святителя Тихона (Бєлавіна), патріарха Московського і всієї Русі.
  • Вселенська батьківська (м'ясопусна) субота.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, з'явилася інформація про те, що людей спеціально підбурювали, щоб вони бойкотували проти прибулих з Уханя. Є навіть докази.

Також Знай.ua писав, метеочутливим людям варто підготуватися, так як нашу планету очікує сильна магнітна буря. Багатьом буде дуже складно пережити цей час.

Нагадаємо, українець вирішив не платити більше за комуналку і зміг зробити собі розумний будинок. Ми розповіли, як він примудрився скоротити витрати на житло в нашій статті.