Масляної дуже сильно чекають, адже це останнє зимове свято. А точніше – цілий тиждень. Крім того, потім починається піст, тому всі подвійно радіють, що можуть відвести душу на млинцях та інших ласощах. В цьому році Масляна починається 24 лютого, тобто в понеділок. І треба знати, що заборонено робити в цей період.

Масляна 2020: що не можна робити

  • М'ясні продукти їсти можна, але все ж краще вибирати рибу, ікру, молочні продукти та овочі. А все це можна додати, як начинку для млинців. Заодно трохи підготуєтеся до посту.
  • Заборонено лаятися, сваритися, лихословити і конфліктувати. Також не можна злитися. Піст адже не тільки для вашого тіла, він ще має вплинути і на душу. Тому під час Масниці варто звикнути вести себе належно.

Масляна, фото: СК Маркет
Масляна, фото: СК Маркет

  • Не можна в цей час зустрічати гостя, якщо у вас в будинку бардак. Взагалі постарайтеся підтримувати чистоту постійно.
  • Багато хто вважає, що є заборона на роботу, але це не так. Тим більше, враховуючи кількість млинців, така заборона просто неможлива.
  • Якщо ви не дотримуєтесь традиції походу в гості і традиційних гулянь, то це не гріх, але просто поганий тон.
  • Не можна відмовляти в милостині або в пригощанні близьким, жебракам, друзям, незнайомцям. До всіх оточуючих проявіть доброзичливість. Є повір'я, що млинці потрібно класти в труну покійним, а жебраки й мандрівники вважають провідниками в інший світ. Тому млинці давали саме їм.
  • І найголовніше: хоча млинці, звичайно, дуже смачні, а різноманітність начинок дивує, але це ще не означає, що потрібно наїдатися ними досхочу. Обжерливість все ж вважається гріхом.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай.ua, з'явилася інформація про те, що людей спеціально підбурювали, щоб вони бойкотували проти прибулих з Уханя. Є навіть докази.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Також Знай.ua писав, метеочутливим людям варто підготуватися, так як нашу планету очікує сильна магнітна буря. Багатьом буде дуже складно пережити цей час.

Нагадаємо, українець вирішив не платити більше за комуналку і зміг зробити собі розумний будинок. Ми розповіли, як він примудрився скоротити витрати на житло в нашій статті.