У четвер, 27 лютого, в Івано-Франківській області була госпіталізована 63-річна жителька смт Делятин, яка тільки повернулася з зараженої Італії. Тепер її перевіряють на коронавірус в терміновому порядку – аналізи жінки вже направили в Київ. Про це повідомив головний лікар Івано-Франківської обласної клінічної інфекційної лікарні Роман Остяк, пише Укрінформ.

За словами лікаря, до них в лікарню поступила жінка, яка повернулася з Італії, де була півроку. Відомо, що перед від'їздом там закордоном у пенсіонерки захворіли онуки, у них сімейний лікар підтвердив грип. Тому вона повернулася в понеділок в Україну вже з температурою. Вже вдома жінка звернулася до сімейного лікаря, який направив її в обласну клінічну лікарню. "У жінки є двостороння пневмонія. Але, згідно з нашим алгоритмом, ми відразу направили кур'єром до Києва її аналізи на наявність коронавіруса", - заявив Роман Остяк. Також він зазначив, що зараз пацієнтка перебуває в ізоляторі, і почуває себе краще. За місцем проживання жінки зроблено дезінфекцію.

Коронавірус, фото Getty Images
Коронавірус, фото Getty Images

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, коронавірус вже у Києві зафіксовано перший випадок зараження "чумою" з Китаю.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що епідемія коронавіруса в Південній Кореї завершилася.

Також портал "Знай.ua" писав, що коронавірус з Китаю набирає обертів, вчені світу б'ють на сполох.