Пенсійний фонд України 25 лютого завершив фінансування пенсій за лютий 2020 року. Відповідну інформацію було оприлюднено на сторінці ПФУ в Facebook. У відомстві повідомили, що на пенсії за лютий направлено 35,9 млрд грн, що дещо більше, ніж у січні — тоді було 35,8 млрд грн.

Крім того, у лютому Пенсійний фонд назвав середній розмір пенсій для різних категорій громадян: за віком – 3064 грн (отримують 75,4% пенсіонерів); по інвалідності – 2641 грн (12,8%); у разі втрати годувальника – 2916 грн (5,7%); за вислугою років – 4500 грн (5,4%); соціальні пенсії – 1644 грн (0,7%).

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Варто зауважити, що перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам проводиться з урахуванням не менш як 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії. Перерахунок проводиться із заробітної плати, з якої нарахована пенсія.

Крім того, не передбачено перерахунок пенсій за вислугу років, призначених на умовах, визначених Законом України "Про пенсійне забезпечення", якщо одержувачі таких пенсій не досягли віку, встановленого ст. 26 Закону "Про пенсійне страхування". Мова йде про педагогів, медичних працівників, працівників авіації і працівників інших професій, робота на яких призводить до втрати працездатності до досягнення особами пенсійного віку.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Скріншот: facebook.com/pfu.gov.ua
Скріншот: facebook.com/pfu.gov.ua

🔔 Пенсійний фонд України завершив фінансування пенсій за лютий 2020 року. ✅ Станом на 25 лютого виплати проведені у...

Geplaatst door Пенсійний фонд України op Dinsdag 25 februari 2020

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше українцям довелося виборювати пенсії через суд, куди поділися заслужені гроші

Як повідомляв портал "Знай.ua", хто платить за комуналку найбільше, з'явився перелік тарифів за регіонами

Також "Знай.ua" писав, що українцям підвищуватимуть пенсійний вік безкінечно, коли чекати заслуженого відпочинку