Міністерство культури України анонсувало новий телеканал "Дом", який буде транслюватися на окуповані території Донбасу і Крим.

На презентації були присутні в. о. гендиректора телеканалу UATV Юлія Островська, перший заступник міністра культури Анатолій Максимчук, заступник голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв, а також заступники голови ОПУ Юрій Костюк та Кирило Тимошенко.

Відомо, що новий канал розпочав мовлення з 1 березня в тестовому режимі. Островська повідомила, що одна з цілей каналу – "деоккупация свідомості" українських громадян.

Також вона зазначила, що розважальний контент нададуть "1+1 media", "StarLight Media", "Inter Media Group", "Медіа Група Україна". Крім того, близько 15% контенту буде від студії "Квартал 95".

скріншот з сайту Мінкультури
скріншот з сайту Мінкультури

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

"Ми провели переговори з усіма великими гравцями на телеринку і домовилися, що на цьому каналі йтиме преміальний контент – зокрема, серіали, спортивні трансляції і т. д.", - пояснив Тимошенко.

За його словами, скоро на каналі "Дом" запустять власні новини і ток-шоу, а протягом двох років він повністю повинен вийти на власне виробництво. Щодо мови каналу Тимошенко заявив, що "не стоїть питання, якою мовою йтиме канал – ведучі та гості будуть спілкуватися як російською, так і українською".

Костюк уточнив, що новини будуть виходити і російською, і українською. Вони будуть як загальнонаціональні, так і регіональні. При цьому журналістів каналу консультують працівники "112 Україна", який належить соратнику Віктора Медведчука Тарасу Козаку.

У свою чергу Потураєв додав, що рекламувати канал планують на пунктах пропуску з окупованими територіями.

"Буде "роздатка" на пунктах перетину на лінії розмежування – вона недорога, але ефективна", - підкреслив він.

Нардеп запевнив, що редакційна політика "Дома" не буде повторювати тези російської пропаганди.

"Ніхто на цьому каналі не буде говорити про "повстанців", "громадянську війну" і не буде називати російські танки "рожевими єдинорогами", які приїхали з любов'ю, from Russia with love", - Потураєв.

Максимчук озвучив бюджет каналу на 2020 рік разом з агентством "Укрінформ" – 257 млн гривень. За його словами, "Дом" розраховує на співпрацю з Громадським, а також веде переговори з міжнародними партнерами та інвесторами.

За інформацією чиновника, конкурс на посаду гендиректора каналу завершиться 12 березня, документи приймають до 4 березня.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві почнуть реставрувати напівзруйнований Миколаївський костел за 50 млн гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, Міністерство культури подовжуватиме заборону на російські соцмережі.

Також портал Знай.uа писав, що тепер кожен українець зможе побачити Софійський собор не виходячи з дому.